Satisfacció per les 130 donacions de sang durant la segona marató de donacions


  • Comparteix:

Recoder ha estat un dels donants d'aquesta segona edició.

Recoder ha estat un dels donants d'aquesta segona edició.

La campanya de Nadal d'extracció de sang, que han organitzat el Banc de Sang i l'Ajuntament, ha obtingut 130 donacions, 50 menys que l'any passat. Malgrat tot, el Banc de Sang ha valorat positivament el resultat de la convocatòria i ha emplaçat als ciutadans a perdre la por a les xeringues.

Més de 140 santcugatencs s'han acostat aquests dies a la Casa de Cultura i al Club Muntanyenc per a donar sang. D'aquesta manera han aportat el seu gra de sorra a l'hora d'incrementar les reserves que, en aquesta època de l'any, estan sota mínims.

Tot i no haver aconseguit el repte de superar les donacions de sang realitzades en la passada campanya nadalenca, els organitzadors s'han mostrat molt satisfets del resultat. El doctor Josep Mª Ollés ha recomanat als ciutadans que no facin cas dels falsos rumors que envolten les donacions sang, i que actuïn per salvar vides:

Josep Mª Ollés

Hi ha gent que creu que venen la sang a altres països


De la mateixa opinió és l'alcalde que, amb la seva donació, ha fet una crida als santcugatencs perquè contribueixin al regal de poder salvar vides. Lluís Recoder:

Lluçis Recoder

És un bon regal per aquestes dates, no costa res, no fa mal, i pot ajudar a salvar vides.


Com cada any, la convocatòria de divendres ha tingut una major afluència de públic que la d'ahir dilluns. No obstant, una vintena de persones han triat un dia feiner per fer la seva donació. És el cas de Mª Dolors Pujades:

Mª Dolors Pujades

Crec que faig un bé donant sang


Actualment, un 60% de les intervencions quirúrgiques que es realitzen necesiten sang i aquestes donacions son especialment necesàries per fer front als prop de 15 accidents de trànsit greus que tenen lloc a les nostres carreteres cada setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.