Intermon Oxfam assegura que el canvi climàtic agumenta el cost dels aliments

Sergi Alemany, conductor del magazín, a l'esquerra, i Ton Marimon, coordinador del comitè d'Intermon Oxfam a Sant Cugat

Societat

Publicat el 26/set/12 per Sara Valdés

L'agència internacional Intermón Oxfam, amb seu a la ciutat, ha publicat a principis d'aquest mes un informe sobre el canvi climàtic on explica que fenòmens meteorològics extrems com sequeres, inundacions i onades de calors podrien produir un increment en els preus dels aliments. Segons l'estudi, l'increment en els preus dels àpats en un sol any seria comparable amb el que es registra habitualment en dues dècades.

L'informe de l'agència planteja que les investigacions existents fins ara examinen els efectes graduals del canvi climàtic, però no tenen en compte els fenòmens meteorològics extrems, subestimant així les possibles conseqüències del canvi climàtic en els preus dels aliments. Ton Marimon, coordinador del comitè d'Intermón Oxfam a Sant Cugat, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM) que l'increment en el preu d'aliments de primera necessitat seria inviable a països subdesenvolupats.

Ton Marimon

Als països subdesenvolupats aquest augment en els aliments seria inviable per a les persones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquesta investigació mostra com un seguit de fenòmens meteorològics extrems produïts en un sol any podrien ocasionar unes escalades de preus d'una magnitud comparable a dues dècades d'augments continuats. Així mateix, l'informe assenyala la necessitat urgent de dur a terme una avaluació de la resistència del sistema alimentari mundial en un món cada vegada més afectat pel canvi climàtic.