El govern espanyol baixa l'IVA del pa sense gluten al 4%

El pa sense gluten passa al 4% / Font: llepadits.com

Societat

Publicat el 26/set/12 per Adrià Claramunt

La secció local de l'Associació de Celíacs de Catalunya aplaudeix que l'Estat espanyol hagi finalment rebaixat l'IVA del pa sense gluten del 10% actual al 4%, corresponent a l'IVA súper reduït. Aquesta mesura arriba després d'una pregunta del grup parlamentari de CiU al congrés espanyol que ha traslladat les queixes de les associacions d'afectats que demanaven l'impost més baix per als productes bàsics sense gluten com el pa.

La ministra espanyola de Sanitat, Ana Mato, ha confirmat aquest dimecres al congrés aquesta mesura. Mato ha assegurat que aquesta decisió 'és una mostra del compromís del govern espanyol amb els celíacs' i ha afegit que d'aquesta manera el pa sense gluten que han de consumir les persones celíaques serà considerat com a aliment bàsic.

Una decisió que satisfà la secció local de l'Associació de Celíacs de Catalunya, després que aquesta mateixa setmana denunciés a Cugat.cat que aquest increment atemptava contra la qualitat de vida dels celíacs. La delegada local, Roberta Magliulo, considera que aquesta mesura és un bon pas en la lluita dels drets dels afectats per aquesta intolerància alimentària.

Roberta Magliulo

Me n'alegro molt de la notícia. És un gran pas endevant per a molta gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La darrera pujada de l'IVA, feta aquest setembre, havia fet saltar les alarmes a les associacions de celíacs que veien com els productes sense gluten passaven del 8 al 10%. Segons l'associació, el preu d'una barra de pa sense gluten als forns oscil·la avui dia entre els tres i els cinc euros.