Vacunar les adolescents, la millor prevenció per evitar el VPH


Temes relacionats

Ginecòlegs i especialistes porten a anàlisis el càncer de cèrvix (28/set/12)

Xavier Bosch defensa la vacuna del papil·loma humà i demana que s'apliqui als països subdesenvolupats (26/mai/10)

El PP proposa finançar la vacuna del papil·loma humà a les noies de 13 a 16 anys (18/abr/09)

Les farmàcies santcugatenques encara no tenen informació sobre la vacuna contra el càncer de coll d'úter (31/oct/07)

Un santcugatenc troba una vacuna preventiva pel càncer de coll d'úter ( 7/mar/07)


  • Comparteix:

Un centenar de ginecòlegs i especialistes en patologia cervical han participat aquest divendres al matí en la primera jornada de Ginecologia i Obstetrícia organitzada pel Capio Hospital General de Catalunya (HGC), ubicat a Sant Cugat. El tema central de les ponències ha estat el càncer de cèrvix, una patologia que és conseqüència tardana de la infecció del Virus del Papil·loma Humà (VPH). Els especialistes han explicat a Cugat.cat que el més important és la prevenció i continuar vacunant a les nenes a partir dels 11 anys, aproximadament, avançant-se a l'inici de les relacions sexuals.

Els ponents, doctors especialistes en aquest àmbit del centre mèdic de Sant Cugat i d'altres hospitals gestionats per l'empresa Capio, han alertat que el càncer de cèrvix afecta més d'un 5% de la població general i és el segon càncer més comú entre les dones a nivell mundial.

El responsable de la unitat de patologia cervical del Capio HGC, el ginecòleg Jordi Leira, ha explicat a Cugat.cat que la vacuna és la principal prevenció a seguir. Amb tot, ha alertat de la importància de les revisions ginecològiques un cop es comencen a tenir relacions sexuals.

Jordi Leira

La primera prevenció és vacunar a totes les noies abans que comencin a tenir relacions sexuals. Una vegada comencen les relacions és important anar periòdicament al ginecòleg.


La vacuna que actualment, i des del 2007, aplica la seguretat social a totes les nenes d'entre 11 i 14 anys del país, tambés és efectiva en dones de més edat, fins els 80, sempre que no s'hagin contagiat pel virus prèviament. Els especialistes insisteixen que tot i que el VPH és una infecció que es transmet a través de les relacions sexuals, el preservatiu no impedeix el contagi.

El curs també ha tractat altres temes de prevenció primària i secundària del càncer de cèrvix, que es forma a la part inferior de l'úter.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.