El Mercantic acull els millors dissenys de l'arquitectura que es fa al Vallès


  • Comparteix:

Els visitants de la presentació, només aquest dimecres

Els visitants de la presentació, només aquest dimecres

Quatre edificis santcugatencs han estat guardonats aquest dimecres al vespre a la 6a Mostra d'Arquitectura del Vallès. En un acte que s'ha fet a la sala El Siglo, l'edifici Creapolis del campus Esade, la casa transportable NOEM, una vivenda unifamiliar del Turó de Can Mates i un edifici d'oficines han posat el sabor local d'entre els 27 edificis seleccionats de 14 poblacions vallesanes. La mostra està organitzada per la delegació vallesana del Col·legi Oficial d'Arquitectura de Catalunya (COAC) i es podrà veure a partir d'aquest dijous a la seu egarenca d'aquest col·legi professional.

El comissari de la mostra, Francesc Camps, ha destacat la tendència divulgativa d'iniciatives com aquesta mostra que pretenen difondre què fan i quins problemes volen resoldre els arquitectes. És per això, ha dit, que cada cop més s'opta per fer mostres i no tan concursos.

Francesc Camps

L'objectiu de la mostra és divulgatiu. Explicar a la gent que no és d'aquest ram què fem i quins són els problemes que volem resoldre.


El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha destacat durant la presentació de la mostra els quatre edificis locals guardonats i n'ha valorat la diferent tipologia en un entorn d'urbanisme de qualitat.

Pere Casajoana

A Sant Cugat tenim diferents tipologies d'edificis i són obres que tenen un plus dins d'un urbanisme de qualitat.


Aquestes construccions guanyadores s'han classificat per la mostra d'entre un total de 188 presentades, repartides en 45 municipis.


Edifici Creapolis del campus Esade

Aquest edifici aprofita el desnivell per disposar les edificacions al voltant de patis per minimitzar les seves alçàries. S'ubica a prop del Centre Borja per establir relacions immediates i de proximitat entre la residència-club i els llocs de treball de Creapolis. L'àrea acadèmica i docent es localitza al voltant de patis vegetals per ajudar a la concentració i reflexió.

La residència universitària se situa a l'extrem sud del complex amb bona exposició solar i en connexió directa amb l'àrea docent i l'àrea esportiva. Finalment, una rambla és la peça que des del nivell d'accés de l'extrem nord connecta amb totes les àrees per arribar a la zona esportiva, sense creuar el vial d'accés al Centre Borja.

Casa transportable NOEM

El sistema constructiu de NOEM permet muntar, reformar o ampliar una construcció de la manera més senzilla. Les seves estructures modulars estan dissenyades per ser combinades entre sí de múltiples maneres, responent a qualsevol necessitat de distribució interior i a les mesures i orientació del terreny que les acollirà. El sistema transportable de NOEM compta amb dos mòduls bàsics combinables, l'Space i el Hub, als quals es poden afegir d'altres elements com terrasses, tendals i porxos.

Habitatge unifamiliar del Turó de Can Mates

El jurat de la mostra ha valorat molt bé el treball de volumetria i de materials i l'ús del contrast com a recurs. En destaca l'ús i barreja d'elements tan distants com són el formigó i la fusta. El primer, relacionat amb la fortalesa i el pes s'encarrega de tancar la casa. La fusta, vinculada a l'àmbit doméstic i a la calidesa és l'encarregada de mostrar l'interior.

Edifici d'oficines

En aquest edifici d'oficines ubicat a tocar de la carretera de Rubí, la seva mida i proporcions, i la seva versatilitat queden exposades de manera nítida i bella millorant el paisatge urbà. Es tracta d'una construcció elegant, neutre i equilibrada, que ha arribat a una simplicitat molt complicada d'aconseguir, que ha valorat el jurat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.