Tornen les obres per prolongar les línies de FGC al Vallès


  • Comparteix:

Les línies del Vallès s'allarguen / Font: Catalunyapress.cat

Les línies del Vallès s'allarguen / Font: Catalunyapress.cat

Les obres per allargar les dues línies vallesanes dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tornaran a posar-se en marxa aquest mes. Els problemes de finançament que van provocar la suspensió dels treballs s'han solucionat gràcies a un nou pla de viabilitat que permet pagar els treballs a termini entre aquest any i el 2019. L'actuació contempla la prolongació de la línia de Sabadell i de Terrassa, totes dues amb parades a la nostra ciutat, i la construcció de noves estacions en aquests dos municipis.

Les obres van quedar aturades a principis d'aquest any per les limitacions pressupostàries de l'actual exercici. Ara, aquests treballs es finançaran a través de pagaments anuals que s'inclouran en els successius pressupostos ordinaris.

L'actuació contempla la prolongació de la línia de Sabadell uns 4'4 quilòmetres, la construcció de quatre noves estacions i el soterrament i renovació de la parada Sabadell-Estació. A Terrassa, la línia s'allargarà 4'5 quilòmetres i comtarà amb tres noves estacions. La posada en servei de la prolongació de Terrassa es preveu per al 2014 i la de Sabadell, el 2016.

Es calcula que la represa de les feines suposaran la creació de 1.050 llocs de treballs entre directes i indirectes i se'n beneficiaran un centenar d'empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.