El Congrés de la Bici fa parada i fonda a Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat va sobre dues rodes amb el 4t Congrés de la Bicicleta ( 4/oct/12)


  • Comparteix:

La primera jornada del Congrés de la Bicicleta ha esbossat el camí perquè aquest vehicle tingui un lloc de pes en la mobilitat local acompanyat d'una ordenança que en reguli l'ús. Això ha afirmat l'alcaldessa, Mercè Conesa, en el tret de sortida del congrés que ha abordat el model de mobilitat de la ciutat francesa de Bordeus i l'aspecte econòmic del sector de la bici, entre d'altres aspectes. EsadeCreapolis ha acollit les ponències d'una jornada que s'ha tancat amb una passejada en bicicleta per la ciutat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha donat la benvinguda als participants del congrés i ha exposat l'estratègia de la ciutat en contra del canvi climàtic on l'ús de la bicicleta juga un paper important. Conesa també ha avançat a Cugat.cat que la cita servirà perquè la ciutat prengui nota de cara una futura ordenança que en potenciï la utilització.

Mercè Conesa

La ciutat té condicions per utilitzar la bicicleta. L'objectiu seria abordar una ordenança sobre el seu ús i altres accions per fomentar-la.


El municipi de Bordeus ha explicat el seu model de mobilitat que es caracteritza per apostar des de fa anys per una mobilitat sostenible a través de la introducció del tramvia i la bicicleta. El seu tinent d'alcalde, Michel Duchène, ha estat l'encarregat d'encetar el congrés amb una exposició d'aquest model que es basa en considerar la bicicleta un equivalent a altres vehicles motoritzats. Duchène assenyala, però, que el pas previ a totes aquestes accions és promoure el canvi cultural que permeti un canvi de mentalitat.

Michel Duchène

El primer que cal fer és promoure el canvi cultural. Abans de potenciar la bicicleta s'ha de canviar la mentalitat.


La inauguració també ha comptat amb la participació del director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, que ha plantejat la necessitat d'incloure la bicicleta en la planificació dels transports públics per facilitar que els usuaris optin per aquests sistemes en lloc del vehicle privat.

Ricard Font

La sostenibilitat passa perquè el transport públic i la bicicleta guanyin espai al vehicle privat. Per això són necessàries freqüències adequades i millorar connexions.


El congrés està organitzat per la Fundació ECA Bureau Veritas. El president de l'entitat, Xavier Corominas, ha posat de manifest la importància que està agafant la bicicleta com a sector econòmic.

Xavier Corominas

L'economia de la bicicleta és cada vegada més important. Els ciutadans es van conscienciant dels seus avantatges i això té repercussió econòmica.


El congrés continuarà amb les seves activitats fins aquest dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.