L'Ajuntament recorda la prohibició d'alimentar als senglars


  • Comparteix:

Senglars al carrers de Sant Cugat / Font: @kekocinero

Senglars al carrers de Sant Cugat / Font: @kekocinero

L'Àrea de Medi Ambient recorda als ciutadans les precaucions que cal prendre per evitar la presència de senglars al centre de la ciutat. El consistori ha detectat un increment d'aquest fenomen arran d'avisos de veïns que s'han trobat aquests animals al nucli urbà. Davant d'aquesta situació es recomana avisar la Policia Local que és qui s'encarrega del dispositiu de tornar les bèsties al seu hàbitat.

A banda de la prohibició de donar menjar a aquests animals, l'àrea de Medi Ambient ha recordat que també cal tenir cura a l'hora de llençar la brossa al contenidor per evitar que restes d'aliments quedin a l'abast dels senglars. Aquest recordatori arriba després que en les darreres setmanes veïns de la ciutat han posat en coneixement del consistori una major presència d'aquests animals al centre de la ciutat.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha recomanat que els santcugatencs que es trobin amb exemplars de senglars als carrers contactin amb la Policia Local per posar en marxa el protocol d'actuació. El procediment consisteix en narcotitzar la bèstia i retornar-la al bosc.

Joan Puigdomènech

Un ciutadà al veure senglars ha de trucar la Policia Local. Entre el cos policial i els agents rurals es procedeix a retirar l'animal.


Puigdomènech recorda que operatius d'aquestes característiques són costosos i requereixen la presència de diversos agents cosa que dificulta que es facin de manera regular.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Feu aquesta prova. Trucar a la Policia Local quan a les dues de la matinada ens visiten a la Floresta els senglars i ja explicareu la vostra experiència.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 5/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.