Joves santcugatencs tornen a col·laborar amb una comunitat de Nicaragua

Moment de l'entrevista a Cugat.cat

Societat

Publicat el 5/oct/12 per Jaume Blanché

L'ONG santcugatenca Rostros, Colores y Sueños fa un balanç positiu del viatge que han organitzat aquest estiu amb joves a Colama, a Nicaragua. Aquest any l'ONG ha treballat els valors del masclisme i els maltractaments a través de la representació d'una obra de teatre per part dels membres de la comunitat.

És el tercer any que l'ONG organitza aquest viatge al país centre-americà, on col·laboren amb la població de la comunitat amb diferents projectes. Durant un mes, cada jove viu amb una família i treballa sobre algun aspecte determinat. Si l'any passat va ser l'esport, enguany s'ha posat l'accent en el teatre i els titelles.

La membre de Rostros, Colores y Sueños Esther Rodríguez ha explicat durant una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) que veuen com Colama està canviant amb el pas de l'ONG.

Esther Rodríguez

L'experiència és molt bona. Cada any estem més contents, i Colama està canviant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Rodríguez destaca que amb aquests viatges han aconseguit combatre l'absentisme escolar i que els nens llegeixin més, fet que els permetrà dibuixar un futur diferent. Ara s'està treballant en una cooperativa apícola, un projecte que pot suposar una alternativa econòmica a la tala d'arbres.