Estrasburg rebutja les al·legacions de l'Estat i accepta estudiar les tortures a Pomar i Piqué el 92


  • Comparteix:

Eduard Pomar i Ramon Piqué van ser dos dels represaliats.

Eduard Pomar i Ramon Piqué van ser dos dels represaliats.

El Tribunal d'Estrasburg ha rebutjat les al·legacions presentades per l'estat espanyol contra la demanda interposada pels represaliats del jutge Garzón en l'operació contra l'independentisme català del 92. El tribunal europeu considera que la demanda, on estan representats els santcugatencs Ramon Piqué i Eduard Pomar, està ben fonamentada i, per això, ha obert un nou període d'al.legacions per estudiar millor el cas.

Després de la vista oral del 18 de novembre, el Tribunal Europeu dels Drets Humans ha desestimat les al.legacions presentades per l'advocat de l'Estat, que al.legava defectes de forma en la demanda. Així mateix, el tribunal també ha resolt que les suposades tortures denunciades pels quinze catalans requereixen un estudi a fons i, per aquest motiu, ha obert un nou període d'al.legacions fins el 2 de febrer.

El santcugatenc Ramon Piqué, portaveu de la comissió que ha demandat l'Estat, considera que aquesta primera resolució del tribunal és un gran pas endavant després d'un lluita d'onze anys:

Ramon Piqué

Els arguments de l'advocat de l'Estat no s'aguantàven per enlloc


En la mateixa línia s'ha mostrat l'advocat dels quinze independentistes, que ha recordat que si la demanda prospera l'estat seria comdemnat per no investigar les suposades tortures realitzades per la Guàrdia Civil. Una sentència que suposaria una violació, per part de l'estat, del conveni europeu de Drets Humans.

Piqué també ha qualificat de 'patètica' l'estratègia utilitzada per l'advocat de l'estat, que ha argumentat que els catalans van esperar tres anys per presentar la demanda. El santcugatenc ha dit que aquesta exposició no s'aguantava per enlloc:



Ara, s'obre per davant un procés en què les dues parts poden presentar més arguments abans del dictamen definitiu del cas. Durant aquest període, el tribunal aprofitarà per estudiar, a fons, el testimoni de la forense que, recordem, no va descartar la pràctica de tortures durant la detenció.

Amb motiu d'aquest procés, les JERC de Sant Cugat han organitzat per a dilluns una xerrada a la Casa de Cultura sobre les tortures a l'estat espanyol. La xerrada, que tindrà lloc a 2/4 de 8, comptarà amb el testimoni de Ramon Piqué.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.