Les jornades Transmet reformulen el paper de l'Església per combatre la crisi de fe


  • Comparteix:

Esperança per combatre la crisi universal de la fe cristiana. Amb aquest missatge han tancat les jornades Transmet, un conjunt de ponències, concerts i projeccions orientat a difondre els valors catòlics entre les noves generacions. La primera edició de la trobada ha tingut lloc aquest cap de setmana al Centre Borja i l'escola Europa, i s'ha centrat en debatre com la cultura i la universitat poden esdevenir les bases per evangelitzar de nou Europa.

Les jornades, organitzades per la diòcesi de Terrassa, han servit per exposar la manca de presència de l'Església en la societat actual i la necessitat d'adoptar noves formes per comunicar la fe cristiana. Així, diversos ponents com el cardenal Antonio Cañizares i l'exconseller de la Generalitat Josep Maria Culell han posat de manifest l'existència d'una crisi global que també esquitxa l'Església i que requereix una reformulació de les bases d'aquesta per fonamentar-la en la cultura i la universitat.

El delegat de l'Apostolat Seglar de la diòcesi de Terrassa, mossèn Josep Montfort, ha explicat que l'Església enfronta aquesta situació de crisi buscant noves vies de comunicació.

Josep Montfort

La crisi s'ha d'entendre globalment. L'Església s'ha de plantejar noves formes per comunicar la mateixa fe.


Durant les jornades també s'ha parlat del problema generacional com un dels factors de la crisi evangèlica. En aquest sentit, Montfort ha apostat per incidir en la societat per retransmetre un missatge de fe, esperança i amor.

Josep Montfort

Hem de tornar al missatge d'esperança i amor universal, que és quelcom que no passa de moda.


Més enllà de les ponències, la trobada també ha comptat amb un concert al Monestir i la projecció del film 'L'arbre de la vida'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.