Creixen els estudiants de català de nivells elevats per millorar el currículum


  • Comparteix:

L'equip de govern i el Servei Local de Català, en roda de premsa

L'equip de govern i el Servei Local de Català, en roda de premsa

Augmenta un 20% el nombre d'estudiants que decideixen cursar nivells alts de català a la Casa de Cultura amb relació a l'any passat. Segons el Servei Local de Català, davant la situació econòmica i la dificultat de trobar feina, els santcugatencs aposten per aconseguir els nivells de suficiència i proficiència de l'idioma per ampliar el seu currículum.

En total, aquest setembre s'han inscrit 130 persones als nivells C i D de català, 21 més que l'any passat. Pel regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, aquests nivells aporten un valor afegit als currículums del participants, de manera que els ofereix més possibilitats a l'hora de trobar feina.

Francesc Carol

Si vols buscar feina i tens un nivell elevat de català, és un mèrit més. El català és un punt a favor per trobar feina.


Pel que fa als nivells bàsics de català es manté el nombre d'estudiants. El perfil d'aquests santcugatencs és el de pares i mares nouvinguts de l'Amèrica Llatina que necessiten l'idioma per fer una pas més en la integració a la ciutat i poder seguir l'educació dels seus fills. En total, aquest setembre s'han inscrit 506 persones als 21 cursos que ofereix el Servei Local de Català a la Casa de Cultura.

L'aportació de l'Ajuntament als cursos de català és de 100.000 euros, fet que segons Carol demostra la 'clara aposta per la normalització lingüística i aprenentatge del català'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.