El projecte 3e-houses redueix la despesa energètica de les llars un 20%


Temes relacionats

Trobada de representants de les ciutats participants del projecte '3-E Houses' (21/set/11)

Sant Cugat participa en un projecte europeu per reduir un 20% el consum energètic a les llars ( 1/jun/10)


  • Comparteix:

Conesa durant la presentació dels resultats del projecte / Font: Localpress

Conesa durant la presentació dels resultats del projecte / Font: Localpress

La seixantena d'habitatges de Promusa participant al projecte 3e-houses ha reduït la seva despesa energètica un 20% en un any i ha estaviat 256 euros de mitjana a la factura. Es tracta d'una iniciativa engegada des de la Unió Europea que cerca l'estalvi energètic a través de l'aplicació de la tecnologia a les llars i aquest dilluns ha presentat els resultats del primer any de funcionament. Sant Cugat és una de les quatre ciutats europees implicades en aquesta prova, juntament amb les companyies Gas Natural Fenosa i Indra.

El sistema permet un seguiment continu i en temps real del consum. D'aquesta manera l'usuari coneix les seves pautes de despesa energètica i pot adoptar mesures o canviar d'hàbits que es tradueixin en un consum més eficient. La prova pilot es tradueix en un estalvi anual de 256 euros de mitjana a la factura energètica i, pel que fa a emissions contaminants, aquest sistema ha evitat l'alliberament de 52 tones de diòxid de carboni a l'aire.

Sant Cugat és una de les quatre ciutats participants juntament amb Leipzig i Dusseldorf, a Alemanya, i Bristol, a Anglaterra. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assistit a la presentació d'aquests resultats i ha destacat el projecte com una eina clau a l'hora de promoure el canvi de mentalitat necessari perquè la ciutadania tingui un paper actiu en les polítiques mediambientals. A més, Conesa valora el vessant social i econòmic d'una aposta que promou l'estalvi, però que també pot obrir noves oportunitats econòmiques.

Mercè Conesa

És un estalvi per a les famílies que podran destinar recursos a altres necessitats. També permet promoure l'economia verda. És una estratègia completa.


Els habitatges que s'han sumat a aquesta prova pilot disposen de diversos sistemes que registren el consum energètic de la llar. L'usuari pot accedir a aquesta informació a través d'un monitor i des de l'ordinador personal per comprovar quines són les seves pautes de consum. A més, el programa permet una comunicació fluïda entre les companyies distribuïdores, que aconsellen l'usuari a través de missatges que informen de les franges on els preus de les energies són més baixos, entre d'altres recomanacions.

Des de Gas Natural Fenosa, el director de Solucions i Serveis Energètics, Josep Codorniu, veu aquesta prova pilot com un primer pas per posar al mercat, possiblement a principis de l'any vinent, els dispositius necessaris perquè els usuaris puguin tenir un control del consum i adoptar les mesures adequades per reduir-lo.

Josep Codorniu

Amb aquesta experiència trobarem la manera de posar aquest sistema a l'abast dels nostres usuaris. Així podran tenir un consum més eficient.


La seixantena d'habitatges que hi ha participat són veïns de promocions de Promusa que voluntàriament s'han sumat a la prova d'estalvi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.