Marxa de torxes per Sant Cugat per demanar la llibertat dels presos polítics


  • Comparteix:

Cada any per Nadal s'aprofita per reivindicar la llibertat d'aquests presos

Cada any per Nadal s'aprofita per reivindicar la llibertat d'aquests presos

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat i el col·lectiu Endavant han aprofitat les festes nadalenques un any més per reclamar la llibertat dels presos polítics que hi ha en l'actualitat. Sota el lema 'llibertat presos polítics catalans. No deixem sol a qui lluita', una trentena de joves han recorregut els carrers de la ciutat amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania sobre la situació d'aquests presos.

Cada any per aquestes dates, l'assamblea de joves i el col·lectiu Endavant reclamen la llibertat dels presos polítics que hi ha en l'actualitat. La jornada ha consistit en una xerrada i el passi d'un vídeo sobre alguns dels casos, i en la ja habitual marxa de torxes pels carrers de la ciutat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és reivindicar la llibertat dels presos, però també sensibilitzar la població sobre l'existència de casos de tortura policial. Així ho ha explicat un dels membres de l'Assamblea de Joves de Sant Cugat. Ignasi Bea.

Igansi Bea

Ens han fet creure que la tortura era una cosa del franquisme, però encara n'hi ha, i la llei antiterrorista no ajuda gaire a millorar les coses.


En aquest sentit, des d'aquest col·lectiu consideren molt positiva la decisió del Tribunal d'Estrasburg de rebutjar les al·legacions presentades per l'estat espanyol contra la demanda per tortures que van presentar alguns dels detinguts l'any 1992. Tot i que encara hi ha molt altres casos pels que lluitar, els joves creuen que pot ser un precedent important. Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Aquest cas ha sigut un dels més flagrants, i ha prosperat, i és molt important.


La jornada d'aquest cap de setmana ha servit per reivindicar especialment els casos dels terrassencs Laura Riera i Zígor Larredonda, que estan sent jutjats actualment a l'Audiència Nacional de Madrid per presumpta col·laboració amb banda armada, en el primer cas, i per presumpta col·laboraicó amb ETA, en l'altre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.