L'oci és el motiu d'anar a la biblioteca per a un 58% dels usuaris


Temes relacionats

Volpelleres acollirà la biblioteca del futur (22/oct/12)


  • Comparteix:

L'estudi s'ha presentat a la biblioteca Gabriel Ferrater

L'estudi s'ha presentat a la biblioteca Gabriel Ferrater

Més de la meitat dels usuaris de les biblioteques de la ciutat, un 58%, utilitzen aquest espai per qüestions relacionades amb l'oci, mentre que un terç hi va per estudiar. Així ho evidencia l'estudi d'usuaris de les dues biblioteques de la ciutat realitzat per la Diputació de Barcelona i que s'ha presentat aquest dimarts. L'informe, basat en una enquesta feta a 400 persones, posa de manifest que la Biblioteca Central Gabriel Ferrater continua com la més utilitzada amb un 85% dels usuaris habituals i, la Marta Pessarrodona, de Mira-sol en rep un 15%.

Aquestes dades surten de la tercera edició de l'estudi, que es renova cada quatre anys, i que enguany ha afegit la nova biblioteca mirasolenca al seu camp d'anàlisis. Aquest nou equipament no ha aconseguit desplaçar la gran majoria d'usuaris de la biblioteca central ja que, segons indica aquest informe, un 23% dels usuaris ha dit anar més a la Marta Pessarrodona.

Els enquestats han valorat amb un vuit sobre 10 el servei global que ofereix la biblioteca. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor la integració de les biblioteques de la ciutat a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació que ha permès millorar la prestació.

Mercè Conesa

Aquesta xarxa és molt important i ha permès que ara podem oferir un fons documental i una qualitat de servei que d'altra manera no seria possible.


Durant la presentació de l'estudi s'ha posat de relleu que el servei de préstec i l'atenció personal són els aspectes més ben valorats. Ho ha destacat el gerent de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, Jordi Permanyer, que ha explicat que aquest paràmetre s'ha mantingut en els tres estudis realitzats i que en aquest darrer fins i tot ha crescut algunes dècimes.

Jordi Permanyer

Hem notat que el nivell global de valoració ha crescut. El prèstec i l'atenció personal arriba al 8'6 sobre 10. Per tant, és molt valorat i apreciat.


Altres dades presentades situen les tardes com la franja on s'utilitzen més aquests equipaments, amb un 63% dels enquestats, i que prop del 70% l'utilitza tot l'any i no només en períodes d'exàmens. Un 55% dels participants a l'enquesta visita la biblioteca sol, un 23% ho fa amb els fills i un 15% ho fa acompanyat d'amistats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.