Jutgen una banda de lladres acusats de saquejar habitatges de Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment del primer dia de judici / Font: ACN

Moment del primer dia de judici / Font: ACN

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar sis acusats de formar part d'un grup organitzat de lladres que van saquejar 30 habitatges d'arreu de Catalunya, també de Sant Cugat, entre el 2008 i el 2009. Segons el fiscal, cadascun dels integrants tenia un rol ben definit a l'hora de cometre els robatoris. Escollien les cases a consciència, forçaven els panys i, un cop dins, arreplegaven joies i aparells electrònics. El botí que es van arribar a endur volta els 90.000 euros.

El fiscal es basa en les empremtes d'orelles, que es van trobar en alguns habitatges, per acusar-los. Sembla ser que els lladres havien deixat marcades les portes mentre escoltaven si hi havia algú a l'interior. Només dos dels processats, que s'enfronten a penes de fins a 16 anys, han reconegut els fets.

El radi d'actuació de la banda era estés. A part de la nostra ciutat, els lladres també van cometre robatoris a Rubí, Platja d'Aro, Sant Joan de les Abadesses i Manresa, entre d'altres.

A l'hora de cometre els robatoris, el fiscal sosté que la banda estava del tot organitzada i que, a l'hora d'actuar, cadascú tenia una feina ben marcada. Anaven amb dos cotxes fins a l'habitatge escollit i, un cop allà, mentre uns es dedicaven a saquejar-lo, la resta vigilava l'exterior per evitar que els enxampessin. Per entrar a l'interior de les cases i els pisos, els lladres sovint feien saltar el bombí del pany amb l'ajuda d'una clau anglesa. Un cop a dins, arreplegaven tot allò de valor que podien.

Tots els integrants de la banda en troben empresonats des del juliol del 2009. El judici per aquests fets continuarà els propers dies a l'Audiència de Girona. En total, es preveu que duri tres setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.