La comunitat musulmana enforteix els vincles familiars amb la festa del xai


  • Comparteix:

La festa del xai commemora el sacrifici del profeta Abraham / Font: 3cat24

La festa del xai commemora el sacrifici del profeta Abraham / Font: 3cat24

Més de 500 persones han celebrat aquest divendres la festa del xai a la ciutat. La celebració, que consisteix en el sacrifici d'un xai i diverses pregàries multitudinàries, simbolitza la submissió a Déu i el reconeixement dels vincles familiars entre els islàmics.

La festa del sacrifici ha reunit aquest divendres gairebé 550 musulmans a la mesquita de la ciutat, on han participat en una pregària multitudinària matinal per fer pública la seva submissió a Déu. L'esdeveniment preveu també el sacrifici d'un xai sa i un àpat posterior en un ritual que simbolitza la unió familiar al voltant de la taula.

Un dels representants de la comunitat musulmana de Sant Cugat, Norden Carmon, ha destacat el caràcter familiar de la celebració.

Norden Carmon

S'ajunta la família en un espai gran i es fa una barbacoa amb l'animal sacrificat.


La festa del xai promou l'oblit i el perdó entre els creients, com també la solidaritat. Tots aquests valors s'expressen a través de compartir en l'àpat l'animal sacrificat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.