La nova botiga de Benetton deixa al descobert dues peces d'art


Temes relacionats

El Centre de Restauració retorna una pintura mural barroca i un plafó ceràmic ( 4/set/12)


  • Comparteix:

La nova botiga de Benetton al carrer de Santiago Rusiñol exhibeix dues peces d'art descobertes durant les obres de reforma. Es tracta d'una pintura mural barroca i un plafó ceràmic, tots dos religiosos i datats a finals del segle XVIII. Les peces han estat restaurades pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBM), ubicat a Valldoreix, amb el suport del Museu de Sant Cugat i ja es poden veure a l'establiment.

La importància d'aquestes peces rau en el seu valor artístic, així com en la seva ubicació. El fresc mostra una mare de Déu amb un nen Jesús als braços, una imatge similar a la peça ceràmica, però en aquest cas és Sant Josep qui porta el nen. El restaurador del CRBM, Pere Rovira, ha explicat que són obres singulars, ja que és la primera vegada que es recuperen al municipi murals religiosos dins una casa particular.

Pere Rovira

A Sant Cugat desconeixíem que a un nucli tan proper a la ciutat es podia localitzar una escena d'aquestes característiques. Tenim un exemple de pintura religiosa en un edifici no religiós.


Una vegada restaurades, les dues obres llueixen a la nova botiga de Benetton, ubicada al carrer de Santiago Rusiñol, que ja ha obert les seves portes. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït a l'empresa la sensibilitat pel passat de Sant Cugat, així com pel seu futur amb un establiment del 'segle XXI'.

Mercè Conesa

Vull agrair que empreses com Benetton, que són modernes, sàpiguen fer-se ressò de la identitat i els costums de les ciutats que les acullen.


De la seva banda, el conseller delegat de Benetton Espanya, Francisco Caudeli, ha destacat l'interès de la companyia per la recuperació i manteniment del patrimoni cultural dels espais on s'ubiquen.

Francisco Caudeli

La nostra seu està en una vila veneciana que està tota restaurada. És política de l'empresa respectar la cultura i les peces que es troben a les obres.


Les peces van ser localitzades el 2007 en aquesta casa al número 28 del carrer de Santiago Rusiñol que estava a punt de ser enderrocada. Ara, les dues obres són també visibles des del carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.