Sant Cugat simula una inundació amb motiu dels 50 anys de les riuades


Temes relacionats

Sant Cugat farà avui un simulacre d'inundació (30/oct/12)

El Vallès recorda avui els 50 anys de la riuada del 62 (25/set/12)


  • Comparteix:

El simulacre ha obligat a coordinar diversos cossos de seguretat

El simulacre ha obligat a coordinar diversos cossos de seguretat

Sant Cugat ha participat aquest dimarts en un simulacre d'inundació amb motiu dels 50 anys de les riuades del Vallès. El simulacre ha estat coordinat juntament amb cinc poblacions més, entre les quals hi havia Rubí, Sant Quirze i Terrassa. La simulació ha servit per posar a prova el treball conjunt entre els diferents efectius d'emergències del municipi i la comarca.

El simulacre s'ha dut a terme a la zona de Can Calopa, on s'ha simulat una inundació. Tant els serveis de seguretat i d'emergència com les empreses ubicades a la zona han activat els seus plans d'emergència. A més, el simulacre ha servit per calcular el temps que es tarda per extreure'n l'aigua amb les cubes i per assajar els talls de la carretera C-1413, que uneix Sant Cugat amb Rubí i Terrassa.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Puigneró, fa un balanç positiu i destaca que aquest simulacre ha servit per experimentar i provar el pla previst d'una forma real. A més, Puigneró explica que s'ha simulat que la zona de Can Calopa s'inundava, ja que és el que va passar fa 50 anys.

Jordi Puigneró

Permet experimentar i provar el pla que tenim previst en aquestes situacuions d'una forma real. A la zona de Can Calopa, hem simulat que s'inundava.


A més del simulacre d'inundació, l'Ajuntament ha simulat un incendi a Collserola, on s'han desplegat els cossos de Bombers i ADF. A Terrassa s'ha simulat l'evacuació i rescat d'un autocar avariat i la recerca d'un passatger que hauria caigut a la riera. El simulacre també s'ha fet a Sant Quirze, on s'han activat mitjans aeris, unitats aquàtiques i canines per simular la recerca de tres desapareguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.