Periodistes locals avisen que aprimar TVC pot destruir el model actual


Temes relacionats

El Grup Ramon Barnils estrena web pel seu desè aniversari ( 2/jun/11)

Les retallades de la Generalitat amenacen l'espai comunicatiu, segons el Grup Barnils (12/abr/11)


  • Comparteix:

Casasús, Giró i 50 investigadors més han sortit en defensa dels mitjans públics catalans

Casasús, Giró i 50 investigadors més han sortit en defensa dels mitjans públics catalans

56 investigadors, entre els quals hi ha els santcugatencs Josep Maria Casasús i Xavier Giró, alerten que 'aprimar' la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), de la qual formen part TV3 i Catalunya Ràdio, pot acabar 'destruint de manera irreversible' el model actual dels mitjans de comunicació públics catalans. Els investigadors han firmat un document en defensa dels mitjans catalans, avisant que els canvis estructurals que s'hi puguin fer poden generar pèrdua de qualitat, ingressos i audiències.

L'estudi defensa amb dades que amb un pressupost de 440 milions d'euros, la CCMA competeix amb èxit amb una televisió estatal pública amb uns comptes de 1.000 milions d'euros i amb dos grans grups privats de 700 i 840 milions. Tot i reduir un 20% el pressupost de la Corporació en cinc anys, els investigadors recorden que s'han obert tres canals més i que l'audiència de TV3 ha crescut un 0,7%.

Consideren un 'error fonamental' comparar la CCMA amb els mitjans privats, ja que els criteris que s'han de tenir en compte a l'hora d'avaluar els mitjans públics, diuen, són la credibilitat, la satisfacció i l'audiència. Els investigadors posen de manifest la importància que existeixin mitjans que no es regeixin per criteris 'purament mercantils'. Demanen que l'actual situació 'es valori amb rigor' per aconseguir preservar la missió de servei públic de TV3 i Catalunya Ràdio, garantint la seva independència política del govern i formacions polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.