El Premi Nacional d'Assaig, per a Victòria Camps


Temes relacionats

Victòria Camps: 'En política no hi ha paritat, però estem en el camí' (26/set/12)

Victòria Camps: 'L'ètica o és global o no és ètica' (16/mai/12)

Victòria Camps: 'L'ètica o és global o no és ètica' (16/mai/12)

Camps: 'Els canvis que el PP vol fer a la llei de l'avortament suposaran un retrocés' ( 9/abr/12)

La filòsofa Victòria Camps, Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat ( 5/mar/12)

Nou llibre de Victòria Camps sobre emocions i racionalitat ( 3/jun/11)


  • Comparteix:

Victòria Camps s'emporta 20.000 euros de premi / Font: Telebision.com

Victòria Camps s'emporta 20.000 euros de premi / Font: Telebision.com

L'escriptora santcugatenca Victòria Camps ha obtingut aquest dimecres el Premi Nacional d'Assaig per l'obra 'El Gobierno de las emociones' que atorga el Ministeri espanyol de Cultura. La també catedràtica d'ètica i exsenadora del PSC s'emporta un guardó dotat amb 20.000 euros. Camps, que és representant del Consell de Ciutat, va ser mereixedora de l'últim Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat.



Victòria Camps neix a Barcelona el 1941. Catedràtica de Filosofia Moral i Política per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és presidenta del Comitè de Bioètica d'Espanya i la Fundació Víctor Grifols i Lucas, que investiga i promociona la bioètica.

Camps ha destacat per la seva defensa del paper de la dona a la vida política, sobretot durant la seva etapa com a senadora socialista independent, als anys 90. Després, va assumir la presidència de la Fundación Alternativas i el càrrec de consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Camps ha alçat la veu per reivindicar una televisió pública imparcial i una major transparència dels mitjans privats.

La bioètica és l'eix vertebrador de la carrera de Victòria Camps, un camí d'investigació sobre les bases de la correcta conducta humana cap a la vida. Durant la seva trajectòria, Camps s'ha mostrat partidària de la democràcia participativa, l'ètica que contribueix a la formació de la ciutadania i un estat del benestar amb polítiques de justícia social que tingui com a pilars la solidaritat, la responsabilitat i la tolerància.

L'any 2001 es va dedicar a investigar sobre la bioètica als EUA, concretament, al Husting Center de Garrison i al departament d'Ètica Mèdica de la Universidad de Chicago i va publicar l'obra 'Una vida de calidad'.

Ha estat directora de la col·lecció de Filosofia de l'Editorial Crítica i membre del Consell de Redacció de les revistes 'Isegoría', Leviatán i Letra Internacional. Camps és també autora d'una vintena de llibres, entre els quals hi destaquen 'Creure en l'educació', 'Manual de civisme' i el premiat amb el Nacional d'Assaig 'El gobierno de las emociones'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.