Conesa explicarà els progressos de la 'ciutat intel·ligent' al congrés mundial


Temes relacionats

L'Ajuntament, guardonat per l'excel·lència en desenvolupament sostenible (14/set/12)

Un fanal autònom, nou pas del projecte de ciutat intel·ligent (13/mar/12)

'El Gall del Monestir' ha analitzat el paper de les Smart City (15/des/11)

Conesa aposta perquè els governants mirin al futur per superar la crisi i posa l'Smart City d'exemple (13/des/11)

Generalitat, Ajuntaments i empreses fan pinya pel projecte d'Smart City (12/des/11)

Puigneró defensa a l'Smart City Expo que la innovació i l'eficiència faran un Sant Cugat 'intel·ligent' (30/nov/11)

Sant Cugat estrena el primer carrer intel·ligent a Catalunya (24/nov/11)

Sant Cugat enceta el camí per ser una ciutat intel·ligent de referència al país (21/nov/11)

Puigneró defensa el concepte 'smart city' com a inversió per reduir despeses (30/mai/11)


  • Comparteix:

El projecte d'Smart City compleix un any a Sant Cugat

El projecte d'Smart City compleix un any a Sant Cugat

Sant Cugat participarà de nou al Congrés Mundial d'Smart City que tindrà lloc entre el 13 i 15 de novembre a la Fira de Barcelona. L'alcaldessa, Mercè Conesa, explicarà l'experiència de Sant Cugat com a pionera a Catalunya en el projecte d'Smart Cities, coincidint amb el primer aniversari de la posada en marxa del primer carrer intel·ligent integral del país, el carrer de Cèsar Martinell.

Conesa serà una de les veus que explicaran el desenvolupament i els progressos que ha tingut l'aplicació de 'polítiques intel·ligents' a àmbit local. Ho farà a través d'una ponència, el 15 de novembre, en el marc del cicle de xerrades que l'Smart City Expo World Congress ha organitzat per donar a conèixer els casos concrets de ciutats intel·ligents.

Sant Cugat repeteix d'aquesta manera la seva presència al Congrés Mundial de ciutats intel·ligents, a falta de concretar si més enllà del cicle de xerrades el municipi tindrà, de nou, un expositor a Fira de Barcelona. L'any passat la participació local va tenir un cost de prop de 10.000 euros.

La conferència de l'alcaldessa coincideix amb el primer aniversari de l'inici del projecte d'Smart City amb la posada en marxa del primer carrer intel·ligent integral del país, el carrer de Cèsar Martinell. Una iniciativa que permet l'estalvi de despesa i vol fer una ciutat més habitable i sostenible. Un exemple posterior ha estat la instal·lació de sensors als fanals dels carrers del nucli vianantitzat per regular la intensitat de la llum segons el pas de vianants.

L'experiència de Sant Cugat també ha despertat al llarg d'aquest any l'interès de ciutats catalanes com Viladecans i de delegacions estrangeres procedents del Perú i la Xina. Els reconeixements també han arribat de la mà del Premi d'Excel·lència Empresarial en l'àmbit de les TIC del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicacions.

L'Smart City Expo World Congress és el punt de trobada mundial per a ciutats, responsables polítics, administració pública, experts, professionals de diferents camps i empreses interessades en abordar els reptes d'un nou escenari mundial en què el 75% de la població mundial estarà vivint en àrees urbanes al 2050.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Continuem amb la bufonada i les coses estèrils. Entre conferencies, la Diputació i les reunions amb grans empreses privades no te temps per passejar per els carrers i veure els problemes que realment preocupan als ciutadans.

Joan Serrallonga. Enviat el 2/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.