Premiat el projecte final de carrera d'un estudiant de l'ETSAV


  • Comparteix:

Imatge del projecte de final de carrera d'Iván Valero

Imatge del projecte de final de carrera d'Iván Valero

El projecte final de carrera de l'arquitecte de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a Sant Cugat, Iván Valero ha estat seleccionat com un dels 25 millors projectes finals arreu del món als premis Graduate Architecture Award. El pla dissenyat per Valero preveu crear una nova estació intermodal a Alacant, que a dia d'avui suposa una barrera física que divideix la ciutat.

La iniciativa sorgeix arran del projecte de soterrament de les vies a Alacant proposat per l'Ajuntament d'aquesta ciutat que suposava l'enderroc d'edificis clàssics i vinculada al rendiment econòmic lligat a l'especulació urbanística, segons afirma el mateix estudiant. D'altra banda, va aparèixer una plataforma ciutadana contrària a aquest projecte. Davant aquesta dualitat d'opcions, l'arquitecte de l'ETSAV Iván Valero va crear una tercera proposta que ja ha presentat a les dues entitats.

Iván Valero

Sorgeix quan l'Ajuntament presenta un projecte de reordenació d'una estació nova una mica agressiva. En contra sorgeix un moviment ciutadà. Jo em poso al mig i proposo un projecte alternatiu.


El projecte de Valero també ha estat reconegut al 2n Concurs Internacional de Projectes de Final de Carrera organitzat per Arqlantia, amb una dissetena posició. L'exestudiant de l'ETSAV s'ha mostrat molt satisfet per aquests reconeixements.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.