Les entitats de cultura popular es reivindiquen en el primer dia de la Festa de Tardor


  • Comparteix:

Els més petits han gaudit del taller dels Gausacs

Els més petits han gaudit del taller dels Gausacs

La cultura popular ha estat la protagonista del primer dia de la Festa de Tardor amb els tallers dels Castellers i els Geganters i les actuacions de l'Escola de dansa Grup Mediterrània, els Caparrots i el Cos de Dansa de l'Esbart. Les entitats de cultura popular han aprofitat aquest dissabte l'esperit reivindicatiu de la festa per recordar la importància de la cultura popular com a patrimoni de la ciutat. Els santcugatencs han omplert la plaça d'Octavià, que ha estat l'escenari de tota aquesta mostra de cultura tradicional i d'una fira d'art al carrer.

La plaça d'Octavià ha bullit aquest dissabte amb les activitats de cultura popular de la Festa de Tardor que s'han desenvolupat en el marc de la Mostra d'Art al carrer. Centenars de santcugatencs s'han aplegat per gaudir dels balls tradicionals de l'Escola de dansa Grup Mediterrània i del Cos de Dansa de l'Esbart, dels balls dels Bastoners de Sant Cugat i de l'espectacle dels Caparrots. De la seva banda, els nens i nenes han après a enfilar-se a un castell en el taller dels Gausacs i petits i grans han provat de manejar gegants i gegantons en l'exhibició dels Geganters.

Aquestes propostes han servit les entitats per mostrar l'arrelament de la cultura popular a la ciutat i s'han reivindicat com a patrimoni del municipi. El cap de colla dels camises verdes Toni Serra, la directora de l'Escola de dansa Grup Mediterrània, Irene Fernández, i el monitor dels Bastoners de Sant Cugat Oriol Andrés han recordat que implicar la ciutadania en la cultura popular és precisament l'objectiu de participar a la festa.

Entitats Cultura

Hi ha 72 entitats de cultura popular i volem que la gent participi. / És part de nosaltres com a catalans. / Volem que vingui gent nova.


L'esport també ha tingut el seu espai a la festa amb exhibicions de Karate Do i Aikido, una cursa d'orientació pels voltants del Monestir i el campionat de bitlles catalanes. La batucada dels Karabassà i el concert de 'La Portàtil' han posat el punt musical de la jornada. Finalment, però, el correfoc dels Diables s'ha anul·lat per problemes amb els permisos per desenvolupar una activitat amb foc. L'entitat ha respost amb un acte reivindicatiu materialitzat en una encesa de bengales col·lectiva i la lectura d'un manifest.

La Festa continua aquest diumenge amb una Fira d'Entitats, el pregó a càrrec de les coordinadores d'entitats de la ciutat i el tradicional Ball de Gitanes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.