Demanen entre 5 i 13 anys de presó per a la banda acusada de robar a la ciutat


Temes relacionats

Jutgen una banda de lladres acusats de saquejar habitatges de Sant Cugat (23/oct/12)


  • Comparteix:

Moment del judici a l'Audiència de Girona / Font: ACN

Moment del judici a l'Audiència de Girona / Font: ACN

El fiscal ha rebaixat la pena per als sis acusats de formar part d'un grup organitzat de lladres que hauria arribat a saquejar uns 30 habitatges arreu de Catalunya, també de Sant Cugat, entre el 2008 i el 2009. L'acusació els demana penes que s'estenen entre els cinc i els 13 anys de presó, bàsicament perquè considera que no van cometre els robatoris en massa. Tot i així, el fiscal es basa sobretot per acusar-los en les empremtes d'orelles que es van trobar en alguns habitatges, on forçaven els panys i, un cop dins, arreplegaven joies i aparells electrònics. El judici ha quedat vist per sentència.

Després de tres setmanes de judici a l'Audiència de Girona i multitud de testimonis que han desfilat per la sala, el cas de l'anomenada 'Banda del Dandi' ha quedat vist per a sentència. El fiscal ha rebaixat la pena per als sis acusats, tot i que continua sostenint que tots ells formaven part d'un grup organitzat de lladres que es van dedicar a saquejar habitatges arreu del territori català. Inicialment, els acusats s'enfrontaven a penes d'entre 11 i 16 anys de presó.

Els delictes que s'imputen al grup són diversos: associació il·lícita, robatori amb força continuat, recaptació i falsedat documental. El motiu que ha portat al fiscal a rebaixar les penes es deu, sobretot, a una qüestió processal.

Tot i així, el fiscal es basa en les empremtes d'orelles, que es van trobar en alguns habitatges, per acusar-los. Sembla ser que els lladres havien deixat marcades les portes mentre escoltaven si hi havia algú a l'interior. El radi d'actuació de la banda era estès. A part de la nostra ciutat, els lladres també van cometre robatoris a Rubí, Platja d'Aro, Sant Joan de les Abadesses i Manresa, entre d'altres.

A l'hora de cometre els robatoris, el fiscal sosté que la banda estava del tot organitzada i que, a l'hora d'actuar, cadascú tenia una feina ben marcada. Anaven amb dos cotxes fins a l'habitatge escollit i, un cop allà, mentre uns es dedicaven a saquejar-lo, la resta vigilava l'exterior per evitar que els enxampessin. Per entrar a l'interior de les cases i els pisos, els lladres sovint feien saltar el pany amb l'ajuda d'una clau anglesa. Un cop a dins, arreplegaven tot allò de valor que podien.

Tots els integrants de la banda es troben empresonats des del juliol del 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.