Els sindicats aposten per la vaga i els empresaris creuen que és poc efectiva


Temes relacionats

Transport al 33% i urgències sanitàries, principals serveis mínims d'avui (14/nov/12)

La vaga arriba avui a Sant Cugat de la mà del Comitè de Suport de la Vaga General (14/nov/12)


  • Comparteix:

Cartell de la vaga

Cartell de la vaga

Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, consideren la convocatòria de vaga general d'aquest dimecres com una oportunitat d'aturar el país i forçar un canvi en les polítiques d'austeritat. Les assocacions sindicals fan una crida a tots els sectors de la societat a implicar-se en la protesta i sumar esforços contra les retallades. En canvi, Sant Cugat Empresarial considera que no és la millor manera de mostrar un descontentament que comprenen i, en alguns casos, comparteixen.

La vaga està convocada pels sindicats majoritaris, UGT, CCOO i la CGT, però també compta amb l'adhesió d'altres associacions sindicals a més de diverses entitats ciutadanes i partits polítics. La protesta, de 24 hores, vol aturar el país en senyal de rebuig a les polítiques de retallades i austeritat que, en opinió dels convocants, no serveixen per treure el país de la crisi i l'únic que estan aconseguint és empobrir la població.

El secretari comarcal de la UGT, Josep Santcristòfol, ha explicat a Cugat.cat que aquesta vaga és una crida a tots els sectors, no només als treballadors.

Josep Santcristòfol

Aquesta vaga ha de superar l'àmbit industrial. Fem una crida al comerç, als autònoms i a la petita empresa a aturar-se i afegir-se a la protesta.


El secretari de CCOO al Vallès Occidental, Antonio Díaz, considera que ara és moment de fer un esforç per lluitar per una altra manera de sortir de la crisi que no siguin les retallades.

Antonio Díaz

Estem defensant el comerç de proximitat, la petita empresa i els salaris dignes. Per mantenir tot això cal fer un esforç com s'ha fet durant tota la història.


El president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, assegura comprendre els motius de la protesta i assenyala que l'empresariat també està descontent amb la situació econòmica actual. Tot i això, considera que una vaga no és una manera 'pràctica' de protestar i creu necessari avançar cap a nous models d'organització i expressió.

Frederic Boix

No és una forma pràctica d'expressió. Sindicats i partits estan en un carrerr sense sortida. Tot fa pensar que cal avançar cap un model amb comportaments nous.


A la ciutat, hi ha convocada una concentració al punt del migdia a la plaça de la Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.