Sant Cugat presenta els deures fets en matèria de ciutat intel·ligent


  • Comparteix:

Sant Cugat trepitja per segon any l'Smart City Expo World Congress amb l'objectiu d'implementar el seu projecte de 'comunitat intel·ligent' i de copsar en aquest escenari la potencialitat econòmica del projecte. La ciutat mostra la seva proposta en un estand cedit per la Diputació de Barcelona, compartit amb les cocapitals, Terrassa i Sabadell, així com amb Viladecans i l'Agència Local d'Energia d'Osona. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància d'esdeveniments mundials per importar idees que millorin la funcionalitat del projecte local. Diverses empreses santcugatenques ubicades a EsadeCreapolis també participen al congrés mundial.

Aquest dimarts ha començat el congrés mundial Smart City Expo, un aparador d'empreses i institucions on s'intercanviaran les experiències de ciutats intel·ligents. La trobada també compta amb l'Smart Plaza, un espai on es recrea una part d'una ciutat intel·ligent i on es poden veure les últimes propostes en aquesta matèria.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha participat en aquesta inauguració de l'estand on ha subratllat que el congrés és un aparador on es mostra l'entorn per innovar i emprendre de la ciutat, així com un entorn de qualitat ambiental. A més, serveix per a la ciutat per veure les propostes que fan altres municipis i altres empreses.

Mercè Conesa

Tenim un aparador de la nostra ciutat, mostrem el nostre entorn per innovar i empendre i de qualitat ambiental. També podem veure què estan fent altres ciutats i propostes d'empreses.


El diputat d'Educació i TIC de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha subratllat que les ciutats intel·ligents no existiran sense ciutadans intel·ligents i que, per tant, se'ls ha de formar. Castells ha afegit que espera que l'experiència d''smarts cities' es faci viral i s'estengui a altres municipis de Catalunya.

Marc Castells

El nostre concepte d'smart city el volem estirar al concepte a les smart regions. No existiran sense els smart citizens. L'aposta de la Diputació es formar-los en aquestes noves tecnologies.


Al congrés mundial de ciutats intel·ligents, també hi han participat algunes empreses santcugatenques com Worldcoo, Enerbyte i Noem, totes elles situades a EsadeCreapolis i centrades en els processos intel·ligents.

Empreses santcugatenques

Et permet saber quan consumeix la teva vivenda per canviar els patrons de consum. / Gràcies a l'anticipació estalviar energia. / Ajudem a millorar els pressupostos en aspectes que ara han quedat desatesos.


L'últim dia de congrés, aquest dijous, l'alcaldessa, Mercè Conesa, exposarà l'experiència de la ciutat en una xerrada a dos quarts de sis de la tarda que parlarà sobre casos reals a diferents ciutats catalanes. Conesa compartirà la ponència amb l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José; el regidor d'Espai Públic de Sabadell, Paco Bustos, i la tinenta d'alcalde de Figueres, Marta Felip.



  • Comparteix:

COMENTARIS

En castellá: Yo me lo guiso yo me lo como.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 13/nov/12


Malauradament tindrem deficit comercial. Podem importar, pero exportar solament "pijadas"

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 14/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.