Familiars de malalts d'Alzheimer intercanvien experiències de la mà d'AFA


Temes relacionats

El Dia Mundial de l'Alzheimer aconsegueix recaptació i concienciació (24/set/12)


  • Comparteix:

El mim Miguel González ha actuat en el marc de la celebració

El mim Miguel González ha actuat en el marc de la celebració

Petits i grans han compartit experiències i un berenar aquest dissabte en la festa de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFA-VO). La reunió intergeneracional ha servit com a punt de trobada on cuidadors i familiars han posat en comú les preocupacions i han intercanviat coneixements sobre la malaltia degenerativa, que afecta persones del seu entorn més proper. La celebració, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, ha comptat amb una actuació de mímica i ha culminat amb un sorteig.

Conscienciar els familiars de malalts d'Alzheimer, informar-los sobre aquest trastorn i explicar-ne les conseqüències de forma entenedora. Aquests són els objectius de l'AFA-VO, que any rere any celebra una festa intergeneracional per apropar la malaltia neurodegenerativa als familiars amb un entorn afectat per l'Alzheimer. Enguany, l'esdeveniment ha reunit una trentena de cuidadors en una trobada on s'ha tractat la malaltia des d'una vessant lúdica i formativa. La presidenta de l'AFA-VO, Isabel Martínez, ha posat èmfasi en la necessitat d'afrontar l'Alzheimer sense por i amb actitud positiva per part dels familiars, ja que així s'ajuda els malalts i es millora el seu estat emocional.

Isabel Martínez

Procurem que els joves es conscienciïn de la malaltia i sàpiguen com comportar-se amb ells.


L'actuació del mim Miguel González, un berenar col·lectiu i el sorteig d'una planta i una cistella de fruita han aportat el caràcter festiu a l'acte, que ha servit per reforçar vincles entre els assistents i per intercanviar experiències sobre la malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.