L'equipament d'ATAM donarà servei de residència a ASDI


  • Comparteix:

El sopar ha tingut lloc a la Masia Can Magí

El sopar ha tingut lloc a la Masia Can Magí

L'associació Pro-Disminuïts Psíquics i Físics (ASDI) disposarà de places de residència a l'equipament que ATAM inaugurarà l'any vinent a Valldoreix. L'acord entre les dues entitats es materialitzarà el 2013 com a alternativa a la construcció d'una nova residència, que ASDI ha paralitzat per manca de capital. De moment, l'entitat continua buscant finançament amb actes com el sopar benèfic d'aquest dissabte, on l'associació ha recaptat fons per evitar la supressió de projectes ja engegats i amb menys recursos econòmics.

Gairebé 350 persones han aportat el seu gra de sorra aquest dissabte al sopar benèfic d'ASDI, on l'entitat ha recaptat fons que destinarà a projectes ja en marxa, però que són susceptibles de desaparèixer per manca de finançament. Els estralls pressupostaris en prestacions socials i la situació econòmica, però, no només posen en risc la continuïtat de les iniciatives d'ASDI, sinó que també han aturat la construcció de la residència que l'entitat sol·licita des dels últims anys. El president de l'entitat, Enric Tomàs, ha explicat que aquesta residència és una necessitat creixent per a l'associació.

Enric Tomàs

Ens trobem amb una necessitat cada cop més grossa Les famílies s'han de fer càrrec de fills de 40 o 50 anys.


Per resoldre aquesta problemàtica, ASDI podrà disposar d'un espai a l'equipament de l'associació de Telefónica ATAM a Valldoreix. Tot i que el conveni entre les dues entitats no està tancat i encara s'han de concretar aspectes com el nombre de places que pertanyeran a ASDI, l'entitat preveu amb l'acord poder cobrir la demanda de places residencials per part d'alguns dels seus membres. La directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny, que ha assistit al sopar, calcula tancar l'acord a finals d'aquest any i fer-lo efectiu el 2013.

Carmela Fortuny

La residència d'ATAM és un recurs proper per atendre els nois i noies d'ASDI. De moment, el projecte de residència d'ASDI haurà d'esperar.


El conveni amb ATAM no és, però, l'única novetat de cara a l'any vinent. L'alcaldessa, Mercè Conesa, que també ha assistit al sopar, ha confirmat que l'Ajuntament mantindrà el seu suport a ASDI. Conesa també ha explicat que de cara a l'any vinent la ciutat incrementarà les propostes per a persones amb discapacitat amb activitats com els StQlímpics i el campionat de futbol per a persones amb paràlisi cerebral.

Mercè Conesa

Des del consistori el nostre suport amb ASDI seguirà igual. Preparem noves propostes per a persones amb discapacitat.


Tot i que les xifres exactes no es coneixeran fins la setmana vinent, ASDI preveu recaptar uns 6.000 euros amb l'esdeveniment i esquivar així els efectes de la situació econòmica, si més no, en els projectes amb menys pressupost d'enguany. L'acte benèfic ha tingut lloc a la Masia Can Magí i ha aplegat una important representació social i política del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.