Els més menuts s'apropen al diàleg intercultural amb un taller de cinema


Temes relacionats

Les jornades Diàspora aposten per construir una Bio-civilització (17/nov/12)

La cura de la natura i la solidaritat, objectiu de les jornades Diàspora ( 6/nov/12)


  • Comparteix:

La importància del diàleg intercultural ha vertebrat la jornada

La importància del diàleg intercultural ha vertebrat la jornada

El taller de cinema d'animació 'Diasporeta Vaporeta' ha proposat aquest diumenge als més menuts un debat entorn la necessitat de la cura als altres i a la natura a l'espai gastronòmic Terra Dolça. Un capítol del mític serial 'Érase una vez el hombre' ha servit per reflexionar sobre els conceptes de cooperació, solidaritat i respecte al medi natural. D'aquesta manera, la proposta infantil ha acostat als més petits la filosofia de les jornades de sensibilització Diàspora i ha tancat les activitats santcugatenques de la iniciativa, que enceta ara una nova etapa a Barcelona.

Les jornades 'Diàspora Colòmbia - Barcelona - Sant Cugat' han adaptat el seu missatge aquest diumenge als més petits i ho han fet apropant-lo a través del llenguatge audiovisual. Sota el nom de 'Diasporeta Vaporeta', un taller de cinema ha reunit una desena de nens al voltant d'un capítol de la sèrie 'Érase una vez el hombre'. La projecció ha servit per endinsar els assistents en la necessitat d'una convivència basada en la solidaritat i el respecte pel nostre entorn. D'altra banda, la cita ha evidenciat la importància de recuperar la mirada infantil de la realitat, que elimina els prejudicis.

Segons la directora de l'associació IMAGO, Sandra Campos, el llenguatge audiovisual ha ajudat a l'assimilació dels conceptes de la cita, que els nens han pogut expressar posteriorment.

Sandra Campos

Fem unes reflexions verbalitzades de la projecció i finalment fan uns dibuixos.


Uns missatges en forma de dibuixos que l'associació enviarà a un grup de nens de Colòmbia, per tal d'afavorir el diàleg intercultural. Un objectiu que, entre altres, ha acompanyat tota una setmana d'activitats del festival a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.