Neix Joves d'Òmnium Sant Cugat per apropar l'entitat al jovent del municipi


Temes relacionats

Sant Cugat per la Independència i Òmnium Cultural acorden treballar plegats ( 7/nov/12)

Òmnium i Càritas reben la Medalla d'Honor del Parlament (10/set/12)

La cooperativa Abacus i Òmnium Cultural signen un conveni de col·laboració (26/jul/12)

Òmnium insta els polítics a avançar en el dret a decidir dos anys després del 10J (10/jul/12)


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la secció jove d'Òmnium

Moment de la presentació de la secció jove d'Òmnium

Els joves de la secció local d'Òmnium s'han organitzat i han creat, seguint l'exemple d'altres municipis, Joves d'Òmnium Sant Cugat. Aquesta branca de l'entitat cultural vol promocionar Òmnium entre la població més jove del municipi i amb els mateixos principis que l'organització: potenciar la cultura i la llengua catalanes. És per això que Joves d'Òmnium Sant Cugat neix amb un cicle d'activitats d'hivern que potenciaran els tres puntals del lema de l'entitat: llengua, cultura, país. Les trobades, que estan obertes a tota la ciutadania, s'iniciaran el primer de desembre.

Quatre joves s'han unit i han creat a la ciutat la secció Joves d'Òmnium per implicar el jovent de Sant Cugat en l'entitat cultural i aquesta es rejoveneixi. La presidenta d'Òmnium Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha mostrat el suport a la iniciativa i ha destacat que en els darrers temps l'entitat s'ha rejovenit.

Maria Rosa Caballé

Si Òmnium havia estat un lloc on es trobava gent d'una certa edat, ara és una entitat que s'ha rejovenit amb una certa força.


De la seva banda, la membre de la secció jove d'Òmnium Clara Cufí ha expressat que l'objectiu d'aquesta branca jove és transmetre i fer promoció de la cultura i llengua catalanes.

Clara Cufí

El nostre objectiu és el mateix que Òmnium però enfocat al públic jove. Transmetre, fer promoció i donar coneixement de tot el que estigui relacionat amb la cultura i la llengua catalana.


Coincidint amb la presentació de Joves d'Òmnium Sant Cugat, els mateixos membres, Clara Cufí, Sergi Escandell, Enric Ortega i Aina Serra, han donat a conèixer el cicle d'activitats d'hivern que tindrà com a eixos principals la llengua, la cultura i el país.

La primera activitat, centrada en l'àmbit del país, tindrà lloc el primer dissabte de desembre amb una collida de bolets a la Serra de Collserola. La segona activitat, referent a la cultura, comptarà amb una xerrada d'Oriol Junqueras que explicara cinc episodis històrics de Catalunya. Aquesta proposta es durà a terme el 17 de gener a l'espai Terra Dolça. Per acabar el cicle i en l'àmbit de la llengua, s'ha organitzat una lectura de contes eròtics a càrrec de la companyia Vivim del cuentu. Aquest recital tindrà lloc el 21 de febrer en un lloc encara per determinar.

Totes les activitats, que estan obertes a tota la ciutadania, aniran acompanyades d'un tast de productes dels Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.