Sant Cugat ja participa a les sessions del Kid's Cluster

Foto de família de la presentació del Kid's Cluster / Font: Localpress

Societat

Publicat el 20/nov/12 per Marc Sala

Sant Cugat ja treballa per millorar els serveis que s'ofereixen als infants des de l'administració i des de les empreses que formen el Kid's Cluster. Aquest dimarts s'ha formalitzat l'adhesió de la ciutat a aquest grup de companyies i entitats de diferents àmbits que intercanvien experiències i idees per oferir millors serveis i productes al públic infantil i familiar. La nostra és la primera ciutat que s'afegeix a aquesta iniciativa que compta amb una cinquantena d'empreses.

El Kid's Cluster reuneix entitats, companyies i, amb la inclusió de Sant Cugat, també les administracions. Amb aquesta participació, s'obre la porta perquè l'Ajuntament pugui establir col·laboracions amb empreses i que les dues parts en surtin beneficiades. El sector empresarial obté informació de primera mà de les tendències i necessitats socials i l'administració pot comptar amb el seu suport per engegar iniciatives en aquest àmbit. L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera que aquest aspecte obre un ampli camí d'oportunitats.

Mercè Conesa

Aportem informació sobre les tendències i la realitat de les famílies. Això pot aportar oportunitats per a les empresa però també per a la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El gerent de Kid's Cluster, Antonio Naranjo, ha exposat el funcionament de la iniciativa. El grup celebra trobades enfocades a temàtiques concretes per conèixer tendències que puguin generar oportunitats de negoci per a les companyies adherides i així millorar serveis i productes.

Antonio Naranjo

La col·laboració es fa a partir de trobades temàtiques per conèixer casos d'interès. El que es busca és trobar noves idees que es tradueixin en oportunitats de negoci.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per ara, el clúster compta amb una cinquantena de companyies. Aquestes provenen, majoritàriament, de l'àmbit de la cultura, però també hi ha empreses del sector de la comunicació, la salut i l'alimentació, entre d'altres. Els responsables del projecte confien que Sant Cugat no sigui la darrera administració que s'afegeix a la llista d'entitats implicades.

Alguns dels programes que la nostra localitat aporta als Kid's Cluster són el Consell dels Infants, el Festival de Música Petits Camaleons, Programa Uaal·la, Petits, grans llibres! i 'Toonaville', entre una trentena de projectes.

A Sant Cugat, els infants i els joves menors de 18 anys representen un 25,57% del total de la població. Amb relació a l'índex de natalitat, la ciutat té, amb el 12,1%, la xifra més alta de Catalunya i la segona de l’Estat espanyol, després de Melilla.