Entitats d'esquerres donen suport al veí ferit a la manifestació del 14-N


Temes relacionats

Cinc col·lectius d'esquerra abanderen la lluita contra l'ús de les bales de goma per part dels Mossos (29/mai/12)

El ple rebutja censurar l'ús policial de les pilotes de goma en els disturbis (22/mai/12)


  • Comparteix:

El santcugatenc Xavier Perales, primer per la dreta, en un moment de la roda de premsa

El santcugatenc Xavier Perales, primer per la dreta, en un moment de la roda de premsa

El jove santcugatenc Xavier Perales va resultar ferit lleu per una bala de goma en la manifestació del 14 de novembre a Barcelona. Així s'ha explicat a la trobada on diversos col·lectius d'esquerres han demanat l'abolició de l'ús de bales de goma, tal com ja s'ha fet en altres països europeus. El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), Arran Sant Cugat, La Guitza, Endavant i la CUP, que va veure rebutjada una moció en aquest sentit, han sumat forces per demanar també la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig.

Aquests col·lectius i organitzacions també han denunciat les darreres càrregues policials per ser massa violentes. En la mateixa manifestació de dimecres passat, una noia va perdre un ull i el santcugatenc Xavier Perales va resultar ferit al braç per un tret de bala de goma a menys de tres metres de distància, segons el mateix afectat. El membre del CASC José Fernando Mota ha afirmat que la violència no pot ser la solució als conflictes socials.

Perales, en roda de premsa, ha explicat que es va veure acorralat per un grup d'antiavalots a la manifestació en contra de les retallades del 14 de novembre passat. El jove santcugatenc ha descrit els fets com una càrrega 'desproporcionada i gratuïta'.

Xavier Perales

Va ser una càrrega desproporcionada i gratuïta. Van fer un passadís el Mossos d'Esquadra i quan estàvem al final va parar un altre 'furgona' al davant i van començar a carregar i disparar.


A la mateixa trobada, la CUP ha mostrat el seu malestar pel rebuig de la moció d'urgència sobre l'ús de les bales de goma per al ple d'aquest dilluns passat. La proposta, però, finalment no va entrar a l'ordre del dia després de ser rebutjada per CiU i el PP en no complir amb els criteris d'urgència. Al maig, la CUP ja va fer un primer intent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.