Els treballadors de Tabasa convoquen tres dies de vaga


Temes relacionats

Abertis presenta oferta formal per quedar-se amb Tabasa (18/oct/12)

El govern dóna el tret de sortida al procés de licitació de Tabasa (26/jun/12)

Tabasa deixarà de reinvertir els seus beneficis en obres públiques (18/jun/12)


  • Comparteix:

Tabasa gestiona els Túnels de Vallvidrera, amb pas per Sant Cugat. / Font: Pau Fabregat

Tabasa gestiona els Túnels de Vallvidrera, amb pas per Sant Cugat. / Font: Pau Fabregat

El peatge dels Túnels de Vallvidrera es veurà afectat per la convocatòria de vaga que els treballadors de l'empresa concessionària, Tabasa, han convocat per aquest divendres, divendres de la setmana vinent i el primer dimecres de desembre. El sindicat CCOO ha convocat aturades que afectaran els peatges de set a nou del matí i de cinc a vuit del vespre. El motiu de la protesta és per la retallada de sou d'un 25% aplicada per la Generalitat.

Els treballadors de l'empresa pública Tabasa infraestructures i serveis han convocat vaga per aquest divendres, el divendres vinent i el primer dimecres de desembre, als peatges que té concessionades l'empresa, entre ells el de Túnels de Vallvidrera. Les aturades als peatges seran de set a nou del matí i de cinc a vuit del vespre, i de vuit a deu del matí, a la resta de l'empresa.

El delegat de treballadors de CCOO, Jerónimo Santos, ha explicat a Cugat.cat els motius d'aquestes aturades que se centren en la rebaixa del 25% del salari en un moment que l'empresa no té cap dèficit.

Jerónimo Santos

El principal motiu és l'aplicació d'unes retallades salvatges que han provocat una pèrdua d'un 25% del salari. Tenint en compte que l'empresa no té cap dèficit.


CCOO ha expressat la seva preocupació pel manteniment dels llocs de treball davant el procés de privatització que ha engegat el govern. Els empleats també s'han pronunciat sobre la campanya 'No vull pagar' durant la qual, diuen, la Generalitat no va defensar el paper dels treballadors i l'empresa i no va 'dubtar a aplicar retallades'.

L'aturada arriba després de la impossibilitat d'arribar a un acord entre les dues parts per esmorteir l'afectació de les retallades. L'Ajuntament de Sant Cugat és accionista de Tabasa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.