Sant Cugat organitzarà el Congrés Nacional de Medi Ambient 2013


Temes relacionats

L'Ajuntament presenta 22 projectes en la constitució del Consell de Ciutat (31/oct/12)

Sant Cugat dóna a conéixer les iniciatives d'estalvi d'aigua a Vitòria dins una trobada d'economia verda (11/mai/12)

Sant Cugat exposa a Vitòria el seu model de ciutat sostenible ( 7/mai/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat serà la seu del Congrés Nacional de Medi Ambient 2013

Sant Cugat serà la seu del Congrés Nacional de Medi Ambient 2013

Sant Cugat serà el 2013 la Capital de Ciutats Sostenibles i acollirà el Congrés Nacional de Medi Ambient (CONAMA Local) 2013 prenent el relleu a Vitòria en els anys senars. Aquest congrés se centra a l'aprofundiment de la sostenibilitat a escala urbana per reformular les ciutats i transformar-les en espais més sostenibles i habitables. L'alcaldessa, Mercè Conesa, rebrà l'encàrrec formal de l'organització de l'esdeveniment a la cloenda del congrés d'enguany que se celebra, com cada any parell, a Madrid a finals de novembre. Acollir el congrés entra dins els projectes que Sant Cugat es marca en el Consell de Ciutat.

Aquest encàrrec suposa un reconeixement estatal de Sant Cugat com a ciutat verda i intel·ligent, i dóna continuïtat a la presència santcugatenca en el marc del congrés local que té lloc a partir de dilluns vinent.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat l'objectiu d'aquesta trobada que consisteix en com conjugar la ciutat verda amb la ciutat intel·ligent per estalviar.

Joan Puigdomènech

Una oportunitat de compartir una discussió molt actual. Com conjugar el criteri de ciutat verda i sostenible amb la ciutat intel·ligent. Com jugar amb les dues coses i com harmonitzar-les.


La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, participarà al grup de treball 'Smart cities: projectem el futur des del present', que tindrà lloc dijous vinent. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, participarà a la sessió tècnica titulada 'Sectors d'oportunitat en clau de sostenibilitat com a resposta a la crisi', que tindrà lloc divendres de la setmana vinent, explicant el cas de Sant Cugat.

Enguany, el CONAMA se centrarà principalment en l'economia i aprofundirà en aquells sectors que, lligats a la sostenibilitat, puguin contribuir a la creació de llocs de treball i a la reactivació econòmica. Alguns exemples són l'anàlisi de projectes de rehabilitació d'edificis, la millora en l'eficiència energètica i en la gestió de residus i l'aposta per la mobilitat sostenible. Paral·'lelament al congrés, també tindrà lloc la 9a Trobada Iberoamericana sobre Desenvolupament Sostenible (Eima 2012).

S'espera que hi assisteixin més d'un centenar d'entitats locals de tot l'Estat espanyol buscant solucions verdes aplicables en temps de crisi econòmica i davallada de recursos disponibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.