Sant Cugat reforça els coneixements dels seus cossos de voluntaris d'emergència


Temes relacionats

Els voluntaris dels serveis municipals d'emergències es formen aquest dissabte (24/nov/12)


  • Comparteix:

Moment de la lliçó

Moment de la lliçó

Els voluntaris locals d'emergències han reforçat els seus coneixements amb una jornada de formació conjunta que ha cercat preparar els cossos davant situacions imprevisibles i fomentar la prevenció. Saber qui està al càrrec d'un dispositiu només per l'uniforme, avaluar un risc amb una mirada i saber a l'instant com reaccionar són capacitats indispensables per aquests voluntaris que vetllen altruistament per la ciutat. La Casa de Cultura ha acollit aquest dissabte la trobada que ha reunit més de 50 voluntaris entre la Creu Roja, el Grup d'Intervenció de l'ADF i Protecció Civil, mostrant la bona salut d'aquests col·lectius al municipi.

Els voluntaris d'emergències desenvolupen sobretot tasques de prevenció, però també estan preparats per actuar quan es produeix una situació imprevista. En aquest sentit, els cal formació constant per garantir que disposen de tots els coneixements imprescindibles per vetllar per la ciutadania amb garanties. La jornada s'ha emmarcat, doncs, en aquest context de formació constant i a causa de la incorporació de nous membres als cossos i a alguns canvis en normatives. El director de Protecció Civil de l'Ajuntament, Antonio Royo, ha explicat que la trobada ha posat sobre la taula nous protocols, les tasques de cada grup i els operatius en les actuacions, entre d'altres.

Antonio Royo

Continguts preventius i com actuar en cas d'emergència: els plans d'emergència municipals i de nivells superiors, com s'activen, les tasques de cada cos i les col·laboracions.


Els primers auxilis de la Creu Roja, el suport als cossos policials i d'emergències de Protecció Civil i la prevenció i extinció d'incendis del Grup d'Intervenció de l'Agrupació de Defensa Forestal. Totes aquestes tasques que duen a terme els voluntaris són imprescindibles per garantir la seguretat a la ciutat. Per aquest motiu, el tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, ha agraït la dedicació del col·lectiu.

Jordi Puigneró

La Creu Roja fa una tasca d'auxili, Protecció Civil ajuda en la vigilància i els ADF vetllen pel bosc. Tres àmbits importants per la ciutat, els agraïm que ens dediquin el seu temps.


Els voluntaris han rebut la visita del cap de Bombers de Sant Cugat i Rubí, Ramon Viladrich, que els ha explicat com reconèixer els galons dels bombers en una emergència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.