Les entitats que ho desitgin podran optar a gestionar horts urbans


Temes relacionats

13 jubilats santcugatencs reben un hort municipal (18/set/12)

Sant Cugat promocionarà les activitats agràries urbanes i l'autoconsum alimentari (19/jun/12)


  • Comparteix:

Fotografia de família dels hortelans

Fotografia de família dels hortelans

El centre de la ciutat tindrà horts urbans que estaran gestionats per entitats de la ciutat. Ho ha avançat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, durant l'entrega de claus als 13 nous responsables dels horts municipals de la zona de Can Mates aquest dilluns. Per adjudicar les noves parcel·les, el consistori engegarà un concurs públic, que encara no té data, perquè les entitats interessades presentin el seu projecte de gestió dels trossos de terra.

La ciutat ampliarà les zones dedicades a horts urbans amb noves parcel·les que s'ubicaran al centre de la ciutat, possiblement en solars públics propers a l'entorn del Monestir, o fins i tot en parcs. Aquestes noves zones s'adjudicaran a través de concurs públic destinat a les entitats de la ciutat. El titular de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, considera que d'aquesta manera es pot aconseguir un sistema més àgil de concessions. Tot i no concretar una data, Puigdomènech assegura que aquest procés no tardarà a posar-se en marxa.

Joan Puigdomènech

Les entitats gestionaran de manera més àgil l'adjudicació als nous horticulors. Encara no hi ha data però ho farem a través de concurs públic.


Les noves zones que l'Ajuntament està estudiant per poder-hi fer horts urbans han de complir dos requisits bàsics: d'una banda, l'accés fàcil a l'aigua i, de l'altra, que el terreny tingui unes dimensions adequades.

Aquest dilluns s'han fet entrega de les noves 13 parcel·les adjudicades a través de sorteig ubicades al Turó de Can Mates. Els afortunats, que podran gestionar els horts per un període de quatre anys, tot i que es poden allargar fins als vuit, han celebrat amb un esmorzar la rebuda de les claus de la parcel·la. Dolors Gràcia i Fernando Sanagustín són dos dels nous responsables d'un hort municipal destinats a jubilats. Gràcia considera que cal recuperar els orígens agrícoles de la ciutat i Sanagustín, de la seva banda, assenyala que ara ha recuperat una de les seves aficions que la feina no li permetia practicar.

Horticultors

Sant Cugat era agícola i cal tenir-ho present, també és bo pel Medi Ambient i la canalla / En jubilar-me vaig decidir recuperar l'hort. Passo moltes hores aquí.


A Can Mates hi ha un total de 32 parcel·les de 50 i 94 metres quadrats que, des del 2008, compten amb un armari per adjudicatari i tenen un sistema de reg que permet controlar la despesa d'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.