Les polítiques de joventut del futur hauran de promoure la intel·ligència social


  • Comparteix:

Moment de la jornada / Font: Premsa Ajuntament

Moment de la jornada / Font: Premsa Ajuntament

El futur de les polítiques de joventut passa per la creació i promoció d'espais que afavoreixin el desenvolupament de les competències col·laboratives dels joves. Aquesta és la idea que ha defensat el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín, durant la xerrada inaugural de la Jornada 3.0 de Polítiques de Joventut que ha reunit a la ciutat aquest dimarts regidors i tècnics d'aquest àmbit de diversos municipis catalans.

La cita està impulsada per la Diputació de Barcelona amb la intenció de traçar el futur de les polítiques de joventut des d'una perspectiva local i enfocades en l'àmbit de l'accés al món laboral. Sobre la taula s'ha posat la necessitat de trobar noves fórmules per donar resposta al moment de crisi i al canvi constant en que es troba el mercat laboral.

Davant d'aquest panorama, el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín, defensa la necessitat d'incloure en les propostes d'aquest àmbit un concepte que cada vegada és més present en el món acadèmic, però també l'empresarial: la intel·ligència social. Es tracta de plantejar la col·laboració, el treball en equip i el coneixement compartit com un element més en la formació dels joves. Palacín creu que la tasca dels municipis és orientar per crear les condicions necessàries per donar lloc a tot això.

Ismael Palacín

El futur serà tecnològic i social, serà col·laboratiu. Les competències s'han d'adquirir en aquest entorn. Un municipi ha de liderar entorns que ofereixin oportunitats en aquesta línia.


L'alcaldessa i vicepresidenta de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada d'encetar la jornada i ho ha fet defensant la necessitat de posar en pràctica nous paràmetres per donar resposta als nous reptes. En aquest sentit, ha destacat la necessitat que les administracions es posin al dia però també que la joventut ha de fer-se responsable de les seves capacitats per cercar les seves oportunitats.

Mercè Conesa

La intel·ligència social és necessària trobar noves oportunitats. L'administració ha de donar opcions però els joves han de saber que també està a les seves mans.


El director general de Joventut de la Generalitat, Antoni Reig, ha participat de les jornades explicant què fa el govern per aquest segment de població. Reig ha citat la feina que es fa en intensificar les relacions entre el món acadèmic i l'empresarial així com l'aposta per la formació mitja. El responsable de Joventut de la Generalitat ha dit que l'accent se situa en accions que facilitin la transició de l'àmbit educatiu al professional.

Antoni Reig

Cal apostar per la formació i la qualificació porfessional. Però s'ha de posar l'accent en la transició del món educatiu al professional.


El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha participat a la taula rodona on ha compartit experiències amb altres regidories de l'àmbit de diversos municipis catalans. Grangé ha exposat les línies de treball local que passen, ha dit, per programes per lluitar contra el fracàs escolar i la promoció de l'emprenedoria amb iniciatives com el Yuzz.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.