Intermón Oxfam ven productes de comerç just avui als Quatre Cantons

La parada pretén substituir la botiga de comerç just de la ciutat

Societat

Publicat el 1/des/12 per Darío Albert

La delegació local d'Intermón Oxfam muntarà una parada aquest dissabte per vendre productes de comerç just. L'ONG estarà instal·lada a la plaça dels Quatre Cantons, de deu del matí a dues de la tarda. A més, a la una del migdia es farà un tast de productes i es presentaran els comptes anuals de l'organització a àmbit estatal per retre comptes als socis santcugatencs. La iniciativa compta amb la col·laboració de Cugat.cat.

Durant el curs 2011-2012, Intermón Oxfam ha dut a terme 76 programes que han beneficiat més de cinc milions de persones en 41 països diferents. En el marc de l'acció humanitària, més de dos milions i mig de persones en situació d'emergència han obtingut aliments, aigua i sanejament. Amb relació als serveis socials bàsics, més de 600.000 persones s'han beneficiat de millores en l'accés a l'aigua i a l'educació.

L'organització treballa perquè les dones aconsegueixin millores en els seus drets. Durant l'any passat, més 200.000 dones van aconseguir decidir sobre les seves vides i viure sense violència.

Els ingressos de l'exercici 2011-2012 de l'entitat a l'Estat espanyol han estat de 77'5 milions d'euros. El 67% d'aquesta quantitat són de procedència privada, és a dir, donacions, vendes, llegats i herències. L'altre 33% és de procedència pública. L'organització destaca l'aportació d'administracions autonòmiques i locals.

La venda de productes al carrer té l'objectiu de substituir la botiga de comerç just de la ciutat, que va tancar l'any passat.