Sant Cugat lidera la taxa de nupcialitat en ciutats de més de 50.000 habitants


Temes relacionats

Sant Cugat, al capdavant de les ciutats amb més casaments (27/des/11)


  • Comparteix:

Sant Cugat lidera la taxa de nupcialitat en ciutats de més de 50.000 habitants. / Font: Guimera.info

Sant Cugat lidera la taxa de nupcialitat en ciutats de més de 50.000 habitants. / Font: Guimera.info

Sant Cugat és la població de més de 50.000 habitants amb la taxa de nupcialitat més alta de tot Catalunya durant el 2011. Amb una xifra de 4,1 matrimonis per cada 1.000 habitants supera els 3,4 del Vallès Occidental i la mitjana de Catalunya, que és de 3,5 matrimonis per cada 1.000 habitants. Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), 334 parelles de diferent sexe es van casar l'any passat a la ciutat.

L'any 2011 els matrimonis a Catalunya van tornar a baixar per tercer any consecutiu, amb una disminució del 5,4% respecte al 2010, segons dades de l'Idescat. Tot i això, han augmentat un 7,6% els matrimonis entre persones del mateix sexe, que representen el 3,7% del total dels casaments. La majoria d'aquests casos, un 60%, corresponen als casaments entre homes.

L'any passat es van produir a Catalunya 24.883 enllaços matrimonials, dels quals 2.980 es van fer al Vallès Occidental. Els 334 de Sant Cugat suposen l'1,34 % de tots els matrimonis del país. I és que Sant Cugat, com a municipi de 50.000 habitants o més, és el que té una taxa de matrimonis més alta, amb 4,1 per cada mil habitants. Els que tenen la taxa més baixa són Esplugues de Llobregat i Cerdanyola del Vallès: 2,6 per cada mil habitants.

A l'hora de posar data, els mesos preferits són juliol (15,6%) i setembre (13,9%), ja que la major part de les bodes se celebren entre els mesos de maig i octubre. Al Solsonès, la Vall d'Aran i l'Alt Penedès són les comarques on la taxa de nupcialitat és més alta, mentre que a la Terra Alta i la Segarra és on menys casaments hi ha.

L'estudi demostra el canvi del model tradicional, on l'home estava més instruït que la dona. El 2011 hi va haver un 67% dels casaments en què les parelles tenien el mateix nivell educatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.