Alumnes de l'escola Thau participen en el curt 'Los peces no se mojan'


  • Comparteix:

Moment del procés de creació del curt / Font: Escola Thau

Moment del procés de creació del curt / Font: Escola Thau

Quatre alumnes d'entre 10 i 12 anys de l'Escola Thau han participat íntegrament en la creació del curt d'animació 'Los peces no se mojan'. El projecte està format per 12 alumnes catalans, sis dels quals amb síndrome de Down, que han actuat com a creadors, guionistes, il·lustradors i tots els papers necessaris per a la creació d'un curtmetratge.

L'objectiu de 'Los peces no se mojan' és demostrar que la síndrome de Down és un trastorn genètic que permet portar una vida completament normal i que els nens que el pateixen també tenen molt talent i imaginació.

El projecte, promogut per l'entitat El Mundo al revés i 'Invest for children', ha comptat amb la col·laboració altruista de professors, artistes i professionals del sector audiovisual. Les veus dels personatges les han posat personalitats com la santcugatenca Martina Klein, Manel Fuentes i Carme Barceló, entre d'altres.

Els personatges de l'audiovisual 'Los peces no se mojan' es traslladen a la Xina, després que el país hagi sobreviscut a un cicló que ha desendreçat el món. La solidaritat, el treball en equip i la integració de persones amb discapacitat fan que els protagonistes cada dia estiguin més units.

El procés creatiu està enregistrat en un documental que es mostrarà a centres d'ensenyament de l'Estat espanyol perquè el puguin utilitzar com a model educatiu d'integració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.