El govern estudiarà vestir igual Mossos i Policia Local per rebaixar despesa


  • Comparteix:

Policies locals i mossos podrien vertir el mateix uniforme,/ Font: ACN

Policies locals i mossos podrien vertir el mateix uniforme,/ Font: ACN

Els Mossos d'Esquadra i els 213 cossos de la Policia Local del país vestiran uniformes pràcticament idèntics si el departament d'Interior valida la proposta presentada aquest dijous per una comissió policial amb membres dels dos cossos. El director general d'Administració de Justícia, Andreu Joan Martínez, ha assegurat que l'objectiu és 'estalviar costos' comprant al mateix temps tots els uniformes. Els sindicats, per contra, sospiten que renovar el disseny suposarà un malbaratament injustificable en temps de crisi i recorden que necessitats bàsiques llargament sol·licitades, com les armilles antibala, segueixen al calaix.

La comissió policial amb representants dels Mossos i la Policia Local ha presentat una proposta d'uniformitat única tant per als Mossos com per a policies locals. L'objectiu de renovar els uniformes és unificar la imatge dels Mossos i policies locals i, a més, incentivar una economia d'escala que permeti estalviar costos.

Les diferències entre els agents de carrer dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals seran l'escut al pit del polo i una franja, vermella pels Mossos i blava per als municipals. Totes les unitats especialitzades dels Mossos, com els antidisturbis o els GEI, mantindran l'equipament actual.

Els sindicats de policies han criticat que no se'ls hagi informat d'aquesta intenció i han recordat que necessitats més bàsiques com ara 'armilles antibala, munició per a entrenament, ampliació del parc mòbil o, sobretot, convocar noves oposicions'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.