El Gran Recapte arrenca amb 250 kg d'aliments per hora a cada punt


Temes relacionats

Els santcugatencs poden fer donatius d'aliments avui i demà (30/nov/12)


  • Comparteix:

El Gran Recapte ha arrencat aquest divendres a Sant Cugat amb un ritme de 250 quilos d'aliments per hora de mitjana a cada punt de recollida. La iniciativa, organitzada per la Fundació Banc d'Aliments, ha ubicat vuit espais de recaptació amb l'objectiu d'aplegar el màxim de menjar per després repartir-lo entre les famílies catalanes més necessitades. Des de l'organització s'ha destacat la implicació de Sant Cugat, que ha demostrat en el primer dia d'El Gran Recapte el seu caràcter participatiu en jornades solidàries. A àmbit nacional la iniciativa ha recollit 700 tones d'aliments en quatre hores, la meitat de l'objectiu final que es marca l'organització.

Gent de totes les edats ha participat aquest divendres a El Gran Recapte aportant llegums, oli, llet, llaunes de conserva, arròs i pasta. La iniciativa, que espera recollir 1.400 tones de menjar arreu de Catalunya, ha instal·lat punts de recollida al Mercadona de la rambla del Celler, els Caprabo de Can Sant Joan, del carrer de Salvador Espriu i de la rambla del Celler i el supermercat Consum situat al carrer de Rius i Taulet. Els mercats municipals també s'han sumat a la proposta, que té lloc entre divendres i dissabte i compta amb 800 espais de recaptació i més de 12.000 voluntaris.

El Gran Recapte vol combatre els estralls de la crisi econòmica en un moment on la pobresa afecta al 30% de la població. Malgrat que aquest context pot desincentivar les donacions, l'organització de la iniciativa ha destacat els bons resultats del primer dia. El coordinador del punt de recollida a la nostra ciutat, Sergi Figueres, ha posat èmfasi en la conscienciació social com a principal incentiu per sumar-se a la proposta

Sergi Figueres

És cert que és paradoxal, perquè la crisi afecta a molta gent. Però malgrat les necessitats són molt elevades, la consciència social també ho és.


Els aliments recollits es faran arribar a prop de 70 entitats com Càritas i la Creu Roja, que distribuiran la recolecta entre les famílies amb menys recursos econòmics. El Banc d'Aliments recomana als establiments ampliar l'estoc dels productes demanats: llet, oli, llegums secs i llaunes de peix, ja que són els aliments bàsics demanats per la campanya dels quals està demostrat que durant els dies de la campanya augmenta la seva venda. També recomanen tenir estoc d'arròs, pasta, sucre i farina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.