Investigadors de la UIC localitzen un nou tipus de cèl·lules mare a les dents


  • Comparteix:

La seu de la UIC a Sant Cugat / Font: Cesca.cat

La seu de la UIC a Sant Cugat / Font: Cesca.cat

Un equip d'investigadors de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), amb seu a Sant Cugat, ha descobert un nou tipus de cèl·lules mare capaces de regenerar teixits, situades a la polpa dental. Segons els investigadors, aquest avenç podria demostrar properament la capacitat regeneradora de teixits ossis, neuronals i hepàtics, a més d'ampliar les possibilitats de la medicina regenerativa.

Els investigadors han descobert la presència de cèl·lules mare pluripotents (DPPSC) a la polpa dental, amb un perfil genètic similar a les cèl·lules mare embrionàries. La diferència, però, és que els organismes descoberts ja són adults, cosa que podria evitar el rebuig quan són transplantades, ja que s'extraurien del mateix individu que ha de rebre el tractament.

La recerca ha demostrat 'in vitro' la capacitat d'aquestes cèl·lules de generar teixits amb característiques associades amb el mesoderma, l'endoderma i l'ectoderma, corresponents als embrions i les neurones. La investigació s'ha centrat en el tercer molar, el queixal del seny, perquè és la que està en condicions de proporcionar una quantitat acceptable de teixit de polpa dental per a l'aïllament de cèl·lules mare pluripotents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.