El Dia del Voluntariat evidencia la importància d'entitats i voluntaris


Temes relacionats

Caldes de Montbui s'interessa per l'Oficina del Voluntariat Social de Sant Cugat (27/gen/12)

Sant Cugat explica l'experiència de l'Oficina del Voluntariat Social al 2n Congrés Europeu del Voluntariat (11/nov/11)


  • Comparteix:

Entitats, voluntaris i usuaris han participat aquest dilluns en la celebració del Dia Internacional del Voluntariat d'enguany traslladant les experiències viscudes en aquest àmbit i recordant la feina que fan tots ells per a la ciutadania. La presidenta de Cavis, Rosa Ribas, ha expressat que la crisi econòmica ha fet aflorar mancances socials dels ciutadans que abans per vergonya o por no es donaven a conèixer. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha refermat la voluntat del consistori d'enfortir l'Oficina del Voluntariat Vocial aplegant altres tipus de col·laboradors, tal com es va anunciar en la constitució del Consell de Ciutat.

La presidenta de Cavis i representant de totes les entitats i persones voluntàries de Sant Cugat, Rosa Ribas, ha explicat que el voluntariat fa ser menys egoistes les persones i que és quelcom que es porta a dins. Ribas també ha fet palès que molts problemes socials que abans no es coneixien ara surten a la llum gràcies al paper de mediadors dels voluntaris.

Rosa Ribas

Les persones que nosaltres tractem, que són persones grans, s'amaguen de maltractaments, de poca companyia, de molta solitud. Al voluntari li expliquen coses que els familiars s'esbararien.


La trobada també ha servit perquè usuaris i voluntaris expliquessin les seves experiències amb el voluntariat, evidenciant la importància que té per a les dues vessants aquests serveis solidaris, a vegades, més importants que les subvencions. Alguns d'ells, com l'usuari de l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) Álex Calvo han observat el treball que fan aquestes entitats solidàries. Tots ells han manifestat la rellevància que té el contacte intergeneracional per la riquesa que aporta.

Rafa Gómez / Esteve Sala

Penso que la solidaritat és un dels mitjans per la convivència entre les cultures de tot el món. / Vaig arribar a voluntari per ser usuari, em vaig adonar el gran benefici que era per a mi.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que cal treballar el voluntariat amb els més joves perquè s'impliquin en projectes solidaris. Conesa també ha subratllat la intenció de l'Ajuntament d'ampliar i donar més importància a l'Oficina del Voluntariat perqu`w aculli altres tipus de col·laboracions, tal com es va anunciar en la constitució del Consell de Ciutat.

Mercè Conesa

El projecte de l'Oficina de Voluntariat ens està funcionant molt bé. El que ens proposem és diversificar l'oferta de voluntariat, per exemple en l'àmbit esportiu.


L'acte també ha comptat amb un pica-pica de celebració per a tots aquells voluntaris que fan possible l'ajuda als altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.