60 activitats porten l'esperit nadalenc a la ciutat


  • Comparteix:

Fotografia de família dels responsables de la programació / Font: Premsa Sant Cugat

Fotografia de família dels responsables de la programació / Font: Premsa Sant Cugat

Les entitats, l'Ajuntament i el comerç local s'uneixen per oferir una seixantena d'activitats per a aquest Nadal tot i la reducció del pressupost en prop de 30.000 euros respecte l'any passat. Les propostes inclouen novetats com el retorn a la plaça de Barcelona de la cavalcada de Reis o la primera fira del vi i mantenen activitats tradicionals com la Cantada de Nadales de les escoles que aplegarà 300 cantaires al carrer, el Pessebre Vivent i els Pastorets, entre d'altres. La reducció d'un 30% del pressupost, que es queda en 105.000 euros, es compensa, segons els organitzadors, amb una major implicació d'entitats i comerciants.

En total, hi ha 60 propostes que es reparteixen entre iniciatives culturals, d'oci, esportives i comercials agrupades sota el lema 'Viu el Nadal a Sant Cugat'. A més, s'ha creat la web Bonnadalsantcugat.com perquè els ciutadans estiguin al dia de totes les activitats.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, destaca que amb la programació de Nadal s'ofereix la possibilitat que els santcugatencs gaudeixin de la celebració en família sense sortir de Sant Cugat. A més, ha animat els santcugatencs a aprofitar les ofertes del comerç local.

Mercè Conesa

Són activitats treballades de manera transversal. Ofereixen l'oportunitat de gaudir de les festes en família sense sortir de la ciutat i gaudir de les ofertes del comerç local.


'Pedra i Sang', els Pastorets, el pessebre de la plaça de Barcelona i el vivent, que es farà a la parròquia, són algunes de les tradicions que no falten. La cavalcada de Reis és una altra d'aquestes cites que enguany tornarà a finalitzar a la plaça de Barcelona, després que els darrers anys el lliurament de cartes ha tingut lloc a la plaça de la Vila.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha posat de manifest que les circumstàncies econòmiques han obligat a reduir la partida destinada a aquestes activitats però que, d'altra banda, això s'ha compensat amb la implicació d'entitats, associacions i comerciants.

Xavier Escura

Hem reduït el pressupost però la il·lusió és la mateixa. A més, ens hem superat en participació d'entitats, associacions i comerços.


El comerç és un altre dels pilars d'aquestes celebracions i de l'associació Sant Cugat Comerç (StC) proposa diverses fires i altres activitats per atraure els santcugatencs a fer les seves compres a la ciutat. A més, l'entitat ha organitzat un sorteig de somnis. Es tracta d'omplir una butlleta que es trobarà als establiments adherits amb les dades personals i afegir un desig que es pugui fer realitat amb 1.000 euros. Entre tots els participants se sortejaran tres vals per aquest valor a gastar en els comerços de la ciutat.

La presidenta de StC, Maite Pérez, ha explicat que totes les propostes dels comerciants busquen que els santcugatencs passin les festes a la ciutat i facin les seves compres al comerç local.

Maite Pérez

La situació és complicada. Per això fem moltes activitats perquè la gent es quedi a Sant Cugat i faci les seves compres a la ciutat.


En l'àmbit esportiu, tornaran a celebrar-se les escoles esportives i la tradicional cursa Sant Silvestre barcelonesa Sant Cugat l'últim dia de l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.