Una trentena de santcugatencs donen sang a la cita al CMSC


  • Comparteix:

Una trentena de santcugatencs ha participat en la donació

Una trentena de santcugatencs ha participat en la donació

Prop d'una trentena de santcugatencs s'ha sumat aquest dilluns a la jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). Els responsables han destacat que durant aquesta època les reserves acostumen a estar baixes i per aquest motiu és més necessari que mai estar alerta i ser solidari. L'objectiu d'aquesta jornada ha estat recollir sang sobretot dels grups 0 negatiu, AB i B negatiu.

El delegat del Banc de Sang i Teixits a la ciutat, Enric Martínez, ha destacat que les reserves pateixen una manca de recursos els dies previs a les festes de Nadal. Per aquest motiu, Martínez ha subratllat la importància d'aquestes campanyes de recollida prèvies per no patir manca de reserves durant l'època de vacances.

Enric Martínez

En general són dies on anem una mica curts pel fet que la gent està per altres coses. Per aquest motiu són importants aquestes campanyes prèvies a les festes.


Martínez ha explicat que per anar tranquils caldria tenir reserves, com a mínim, de sis a nou dies, i que actualment algun grup només té reserves per a un parell de dies.

Enric Martínez

Cada dia anem a set o vuit poblacions per fer la recollida. Cada dia s'utilitzen unes 1.000 bosses diàries.


El Banc de Sang i Teixits prepara una marató de donacions pel maig, tot i que encara no ha fixat la data de la cita. La ciutat compta també amb un punt de donació permanent al Capio Hospital General de Catalunya (HGC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.