Més persones i amb situacions de més pobresa recorren aquest any a Càritas


Temes relacionats

Càritas donarà més pes a la formació dels seus usuaris de cara el nou curs (24/set/12)

Sant Cugat es bolca amb Càritas a través d'un concert benèfic (15/set/12)

Òmnium i Càritas reben la Medalla d'Honor del Parlament (10/set/12)

Càritas rebrà 60.540 euros per ajudar persones amb dificultats ( 3/jul/12)

Augmenta un 12% el nombre de persones ateses per Càritas el 2011 (19/abr/12)


  • Comparteix:

Fa un any que 'El Recer' dóna servei a les persones en situacions difícils

Fa un any que 'El Recer' dóna servei a les persones en situacions difícils

Més usuaris i amb situacions més greus i cròniques és la radiografia que ha fet la secció local de Càritas de les persones que han rebut ajut aquest 2012. A l'espera de la memòria d'activitats de l'entitat, Càritas també ha informat que el menjador social El Recer funciona a la màxima capacitat un any després de la seva creació, encara que sense llista d'espera. El col·lectiu ha subratllat que, en un any amb una creixent demanda d'usuaris, diverses entitats i empreses locals i particulars han donat suport a Càritas amb l'organització de recollides d'aliments i oferint voluntaris durant l'època nadalenca.



La responsable de Càritas a la ciutat, Amèlia de Juan, ha expressat a Cugat.cat que enguany s'ha confirmat la tendència a l'alça de la demanda, ja detectada a les darreres dades locals del 2011. De Juan també ha destacat que aquestes persones, a banda de ser-ne més, tenen una situació de més pobresa, ja que moltes d'elles fa temps que no cobren cap prestació econòmica.

Amèlia de Juan

El que ens preocupa és que a part del gran nombre de persones és que la seva situació cada cop és més difícil.


Un any després de la seva posada en marxa, El Recer ha aixoplugat el nombre màxim d'usuaris que pot acollir de manera simultània, 16 persones, tot i que amb altes i baixes. Malgrat això, actualment El Recer, ubicat al carrer Orient, no té llista d'espera però funciona a ple rendiment. Aquest espai de Càritas aplega dos projectes: l'ajut alimentari i el menjador social. Sobre aquesta darrera proposta, la responsable de Càritas, Amèlia de Juan, s'ha mostrat molt satisfeta pel seu funcionament tot i la delicada situació dels seus usuaris.

Amèlia de Juan

És un projecte delicat perquè les persones que es beneficien tenen situacions molt difícils. Està sent un bon recurs i un bon punt de referència per a totes aquestes persones.


Ciutadans i entitats i empreses locals s'han bolcat amb Càritas, ja que, segons De Juan, han fet donacions d'aliments i diners i han ofert voluntaris per col·laborar durant les festes nadalenques. Tot i això, De Juan ha recordat que per a Càritas 'és Nadal tot l'any' i l'ajuda la necessiten els 365 dies de l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.