El Memorial Joan XXIII reconeix el corresponsal Plàcid Garcia-Planas


Temes relacionats

Josep Vallverdú rep el Memorial Joan XXIII (14/mar/12)

Josep Vallverdú, guardonat amb el 44è Memorial Joan XXIII ( 5/nov/11)


  • Comparteix:

Moment de l'anunci del guardonat

Moment de l'anunci del guardonat

El periodista Plàcid Garcia-Planas ha estat distingit amb el Memorial Joan XXIII per la Pau. La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i l'Institut Víctor Seix de Polemologia han guardonat amb la 45a edició d'aquest reconeixement la trajectòria del corresponsal, com a exemple de tots els professionals mediàtics que treballen per visibilitzar la guerra. Les dues institucions també han premiat amb una menció l'Associació Cristiana per l'Abolició de la Tortura (ACAT).

El Memorial Joan XXIII per la Pau ha reconegut Plàcid Garcia-Planas per la seva trajectòria com a corresponsal de guerra i la seva tasca per visibilitzar la realitat als camps de batalla a través dels seus reportatges. Garcia-Planas, que treballa a 'La Vanguardia' des del 1988, ha cobert el conflicte bèl·lic de l'antiga Iugoslàvia des dels Balcans, i les guerres del Golf i de l'Iraq al Pròxim Orient.

El president de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveres, ha ressaltat la tasca de Garcia-Planas per plasmar les conseqüències dels conflictes bèl·lics com el principal motiu per atorgar-li el Memorial Joan XXIII.

Arcadi Oliveres

És un periodista que ha destacat per presentar les imatges més punyents de la guerra. Volem reconèixer la seva figura.


L'edició d'enguany del memorial també ha distingit la tasca de l'ACAT com una entitat que lluita activament per l'abolició de la pena de mort. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha assistit a l'acte d'anunci dels guardonats, on ha subratllat el paper de Sant Cugat com a ciutat 'promotora de pau'.

Susanna Pellicer

Per Sant Cugat és molt important, perquè la part de cooperació i de pau és molt rellevant per a la ciutat.


El guardó a Garcia-Planas, que s'entregarà a la primavera, vol reconèixer per extensió la feina dels corresponsals mediàtics en zones bèl·liques. El premi s'ha donat a conèixer aquest dissabte a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.