La tarifa de l'aigua augmenta un 22% a partir de gener


Temes relacionats

ICV-EUiA pressiona perquè el rebut de l'aigua no s'incrementi ara un 22% (12/des/12)

La gestió d'Aigües Ter Llobregat, per al consorci d'Acciona ( 6/nov/12)

Recoder: 'És imprescindible apujar el preu dels serveis d'Aigües Ter-Llobregat' (26/jul/12)

CiU defensa l'externalització de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (16/abr/12)

La CUP, contra la privatització d'Aigües-Ter Llobregat (11/abr/12)


  • Comparteix:

La factura de l'aigua s'encareix de nou aquest 2012 / Font: Klaudi.wordpress.com

La factura de l'aigua s'encareix de nou aquest 2012 / Font: Klaudi.wordpress.com

El rebut de l'aigua s'encarirà un 22% a partir de l'1 de gener a la ciutat, tal com ha acordat aquest dimarts l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta del tercer augment que pateix la ciutadania en 12 mesos, el que suposa un creixement acumulat del 28,7% al nostre municipi. La darrera mesura respon a l'augment extraordinari del preu de venda de l'aigua d'un 70% que ha aprovat Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que abasteix els dipòsits del municipi, en el marc de la privatització de l'empresa pública. L'increment final que percebran els santcugatencs dependrà de l'estructura tarifària de l'Ajuntament.

Tercer augment en un any. Després que el ple del consell metropolità aprovés un augment de gairebé un 5% que es va fer efectiu al gener i de prop d'un 2%, al juny, el rebut de l'aigua torna a viure un increment que s'aplicarà el primer dia de gener. Amb l'augment acordat aquest dimarts, d'un 22%, els usuaris afrontaran un encariment acumulat del 28,7% en un període de 12 mesos i, si es té en compte els dos darrers any, l'increment supera el 30%.

Els vots a favor de CiU i el PSC han fet possible que el plenari de l'AMB ratifiqui el decret que autoritza apujar les tarifes a AigüesTer-Llobregat (ATLL), que abasteix els dipòsits de Sant Cugat. La votació ha rebut l'abstenció de Junts pel Papiol i el posicionament contrari del PP, ERC i ICV-EUiA. L'augment de la tarifa de l'aigua, que afecta 4'5 milions d'usuaris, entre ells els de Sant Cugat, comportarà un increment mitjà del rebut trimestral de 10 euros.

Aquest nou creixement es vehicularà en funció de l'estructura tarifària de cada consistori i és el resultat de l'augment extraordinari del preu de venda de l'aigua d'un 70% que ha fet Aigües Ter-Llobregat. Un augment que, segons l'AMB, no quedava recollit a les tarifes existents i que s'ha produït en el marc de la privatització de l'ATLL, fins ara gestionada per la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.